spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Pongo trebuie sã dea înapoi 11 milioane de lei, bani furati de la FC Vaslui!

- Advertisement -

Decizii definitive la Curtea de Apel Iasi:

DEFINITIV…Magistratii Curtii de Apel Iasi au respins toate recursurile din dosarele care privesc actele frauduloase întocmite de fostul presedinte al CA de la Sporting Club Vaslui, Ciprian Damian, dând sentinte definitive, pe care Finantele vor trebui sã le punã în aplicare. Astfel, urmare a sentintelor date de Tribunalul Vaslui, confirmate la Iasi, “Pongo” va trebui sã returneze cãtre societatea Sporting Club Vaslui, pe care a jecmãnit-o ca la drumul mare, suma de aproape 11 milioane lei, sumã încasatã pe baza unor acte frauduloase. “Respinge apelul declarat de apelantul Damian Ciprian Iulian, în nume propriu si în calitate de administrator special al SC Sporting Club SA Vaslui împotriva sentintei civile nr. 191/F/2016 din 17 mai 2016, pronuntatã de Tribunalul Vaslui, Sectia Civilã, sentintã pe care o pãstreazã. Definitivã”, asta au decis judecãtorii ieseni. Tot frauduloasã a fost si vânzarea masinilor clubului FC Vaslui cãtre apropiatii sãi. Conform unei sentinte dintr-unul din dosare, Marian Ovidiu Hurduc este obligat sã plãteascã 320 milioane lei vechi, pentru masinile cumpãrate de la “ucigasul” lui FC Vaslui, masini pe care le-a cumpãrat pe doi lei, cum se spune în popor. Magistratii Curtii de Apel au dat sentinta în dosarul în care, pe lângã Damian, apar si Marian Ovidiu Hurduc, Petrut Ciubotaru, Antonela Ramona Ponea si Octaviana Sorea, confirmând decizia Tribunalului de la Vaslui. Pe lângã aceste fapte grave, pe care judecãtorii le-au analizat cu maximã atentie si au dat o sentintã corectã si justã, si firma Apimunt va trebui sã restituie echipamentele din sala de fortã a fostei FC Vaslui sau sã plãteascã suma de 248 milioane lei vechi, fiind anulate de magistratii ieseni toate facturile încheiate fraudulos între Sporting Club si Apimunt.

O sentintã care a fãcut vâlvã. De unde va scoate Pongo 110 miliarde lei vechi?

La baza acestor procese, încheiate la Iasi, a stat documentul lichidatorului judiciar, care a constatat cã toate documentele pe care le încheiase “Pongo” erau frauduloase. “În perioada 2011-2014, presedintele Consiliului de Administratie al Sporting Club, Damian Ciprian Iulian a retras din conturile debitoarei suma de 12.833.908 lei, în baza unui contract de administrare având nr. 1007/23.12.2010. Contractul a fost încheiat fãrã aprobarea Adunãrii Generale a Actionarilor (nu existã o mentiune sau o hotãrâre în registrul sedintelor si deliberãrilor adunãrii generale), iar plãtile, fãcute fãrã justificare, nu au avut aprobarea Consiliului de Administratie”, a constatat lichidatorul judiciar. Magistratii Tribunalului Vaslui au tinut cont de aceste observatii si au dat o sentintã pe mãsurã: “Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocatã de cãtre Damian Ciprian Iulian, în calitate de administrator special al SC Sporting Club SA Vaslui. Respinge cererea de anulare a contractului de administrare încheiat la data de 23.12.2010 între Damian Ciprian Iulian, Nebunu Viorel si Coser Fãnel. Admite actiunea formulatã de Estconsult IPURL în contradictoriu cu pârâta-debitoare SC Sporting Club SA Vaslui, prin administrator special Damian Ciprian Iulian, si pârâtul Damian Ciprian Iulian. Anuleazã transferurile patrimoniale constând în dispozitiile de platã emise cãtre SC Sporting Club SA Vaslui prin care pârâtul Damian Ciprian Iulian a încasat suma totalã de 10.950.245 lei. Anuleazã dispozitiile de platã si ordinele de platã mai sus arãtate. Repune pãrtile în situatia avutã anterior acestor operatiuni, în sensul cã obligã pârâtul Damian Ciprian Iulian sã restituie societãtii debitoare SC Sporting Club SA Vaslui suma de 10.950.245 lei”, se aratã în sentinta din mai a.c. Imediat, Pongo a atacat sentinta la Iasi, însã nu a avut succes. Trebuie sã returneze cãtre Sporting Club suma de 110 miliarde lei vechi, însã, cum apare în actele oficiale cã nu are surse de venit, Finantele vor trebui sã afle pe unde a dosit Pongo acei bani.

Si Hurduc are de pãtimit de pe urma lui Pongo

Judecãtorii au constatat cã si vânzarea masinilor care au apartinut jucãtorilor FC Vaslui s-a fãcut în mod fraudulos, cãtre un amic de-al lui Damian, Ovidiu Marian Hurduc. Asa se face cã toate documentele au fost anulate. “Admite actiunea formulatã de Estconsult IPURL în contradictoriu cu pârâta- debitoare SC Sporting Club SA Vaslui, prin administrator special Damian Ciprian Iulian, si pârâtul Hurduc Ovidiu Marian. Anuleazã transferul patrimonial constând în vânzarea-cumpãrarea intervenitã între debitoarea SC Sporting Club SA Vaslui, prin administrator Damian Ciprian Iulian, în calitate de vânzãtor, si pârâtul Hurduc Ovidiu Marian, în calitate de cumpãrãtor, a urmãtoarele bunuri: autoturism Kia Carnival, cu pretul de 4.450 lei, conform facturii seria VS, nr.3167 din 28.03.2014; autoturism Kia Cee’d , cu pretul de 2.670 lei, conform facturii seria VS, nr.3168 din 28.03.2014; autoturism Kia Picanto, cu pretul de 2.225 lei, conform facturii seria VS, nr.3169 din 28.03.2014. Anuleazã facturile mai sus mentionate, respectiv facturile cu nr. 3167, 3168, 3169 din 28.03.2014 emise de cãtre Sporting Club SA Vaslui. Obligã pârâtul Hurduc Ovidiu Marian sã restituie societãtii debitoare SC Sporting Club SA Vaslui valoarea acestor autoturisme de la data vânzãrii dupã cum urmeazã: pentru autoturismul Kia Carnival, suma de 14.080 lei; pentru autoturismul Kia Cee’d, suma de 11350 lei; pentru autoturismul Kia Picanto, suma de 6.482 lei, în total suma de 31.912 lei”, au decis judecãtorii de la Vaslui, sentintã rãmasã definitivã la Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.