spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Descoperiri uluitoare la Secretariatul pentru Revoluționari. Copii de 5 ani, luptători în 1989 –

- Advertisement -

Numeroase nereguli au fost găsite la Secretariatul de stat pentru Revoluționari, după ce Corpul de control al premierului a desfășurat o acțiune de control în cadrul instituției, în urma dosarului de corupție instrumentat de Parchetul Instanței Supreme.

Conform raportului Corpului de control, un copil de cinci ani are certificat de luptător al Revoluţiei Române. Şi nu este singurul minor care deţine un certificat de revoluţionar. Ancheta arată că sunt mai multe persoane care au astfel de titluri, dar care în 1989 aveau între 5 şi 12 ani, potrivit Realtiatea TV.

Corpul de Control a sesizat şi că, în perioada 2013-2015, peste 15.000 de cartele de metrou gratuite au fost distribuite în plus revoluţionarilor.

Mai mult, sunt unii care au un astfel de certificate fără să fi făcut dovada că au contribuit decisiv la Revoluţia din 1989.

Fostul secretar de stat Adrian Sanda a fost arestat preventiv în dosarul privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari, fiind acuzat de săvârșirea a patru infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și a unei infracțiuni de abuz în serviciu.

Mai multe persoane din cadrul asociaţiilor judeţene de revoluţionari, cât şi de la Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor s-au gândit să facă bani frumoşi în schimbul acordării de titluri nemeritate.

Anchetatorii au descoperit că cei care voiau să obţină un certificat de „Luptător cu rol determinant în Revoluție”, au plătit între 1.000 și 5000 de euro. O afacere profitabilă pentru ca printre facilităţi se numărau transportul în comun gratuit, scutirea de la plata unor taxe şi impozite sau indemnizaţia lunară de peste 2000 de lei.

sursa: https://www.realitatea.net/incredibil-dar-adevarat-un-copil-de-cinci-ani-are-certificat-de-luptator-al-revolutiei-romane-si-n_2005620.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.