spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Zilele Liceului Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad

- Advertisement -

ANIVERSARE În aceastã sãptãmânã, la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” se desfãsoarã activitãti dedicate aniversãrii a 146 de ani de la înfiintare. Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad a fost inaugurat pe 29 noiembrie 1870, dupã scolile normale din Iasi (1855), Bucuresti (1867), Ploiesti (1868) si Focsani (1870).

În fiecare zi a acestei sãptãmâni, în cadrul liceului, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, elevii omagiazã anii de existentã a scolii prin activitãti precum concursul „Ioan Popescu – ctitorul Liceului Pedagogic”, sesiune de comunicãri si referate stiintifice, piese de teatru, dezbateri pe diverse teme, competitii sportive. Acestea culmineazã cu recitalul vocal-instrumental care va avea loc joi – 24 noiembrie, în foaierul Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad, la ora 12,00 (acesta fiind sustinut de elevii de la specializarea instructor muzical, coordonati de cãtre profesorii de specialitate). “Subliniem din nou faptul cã liceul nostru este una dintre cele mai vechi scoli pedagogice din tarã, care pe lângã formarea psihopedagogicã a învãtãtorilor, educatoarelor si instructorilor de educatie extrascolarã,  valorificã si formeazã competente artistico-plastice, muzicale, sportive si lingvistice în cadrul specializãrilor aferente si sub îndrumarea profesorilor cu un portofoliu impresionant.”, a precizat prof. dr. Daniela Marinescu, directorul adjunct al Liceului Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad.

Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad a fost inaugurat pe 29 noiembrie 1870, dupã scolile normale din Iasi (1855), Bucuresti (1867), Ploiesti (1868) si Focsani (1870). În existenta sa, Scoala Normalã din Bârlad a purtat douã nume: „Principele Ferdinand” si „Alexandru Vlahutã”, ultimul fiind conferit, prin decret al Consiliului de Stat, în 1970, cu ocazia sãrbãtoririi centenarului. Din 1944 si pânã în 1958, a functionat în incinta mai multor scoli din oras, iar de pe 7 decembrie 1958 si pânã în august 2001, în acelasi local cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. Din 15 septembrie 2001, Liceul Pedagogic îsi desfãsoarã activitatea în localul construit special în acest scop, iar din 2012 si-a schimbat denumirea din „Alexandru Vlahutã” în „Ioan Popescu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.