spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Porumboiu, revoltat: “Dacã nu era “bunãvointa” unor militieni, FC Vaslui trãia si acum”

- Advertisement -

REPLICÃ… În editia de ieri, am publicat lista datoriilor pe care Sporting Club le lasã în urmã, dupã ce groparul FC Vaslui, Ciprian “Pongo” Damian, a decis sã desfiinteze echipa. În replicã, fostul finantator al clubului, Adrian Porumboiu, ne-a trimis la redactie un punct de vedere vizavi de modul în care a dispãrut FC Vaslui. “Afirmatia pe care am fãcut-o în mai multe rânduri, cã echipa de fotbal FC Vaslui a dispãrut într-un mod criminal, este mai mult decât sustenabilã, disparitie asemãnãtoare cu moartea unei copile de 18 ani, autorul crimei fiind acelasi. Punctul comun al celor douã disparitii îl reprezintã “bunãvointa” unor militieni”, sustine fostul finantator.

“Concret, datoriile clubului nu au fost niciodatã atât de mari, asa cum le-a plãcut unora sã afirme. Cred cu tãrie cã, dacã omul malefic nu intervenea ca un distrugãtor, clubul ar fi existat si astãzi. Dintr-o mândrie a unui judet, s-a ajuns la o îngropãciune datoratã delirului unui criminal. Datoriile clubului puteau sã fie echilibrate si sunt surprins sã aflu cã în lista creditorilor apare si BCR-ul, cu 168 milioane lei. Nu existã o asemenea datorie, de vreme ce, în decembrie 2014, creanta cãtre BCR a fost achitatã în întregime. Datorii existã, cele înregistrate la grupul Racova. Ele nu pot fi dublate niciodatã si e pãcat cã se prezintã astfel de situatii neadevãrate. Datoriile de la Stat, care au fost stabilite de cãtre controlul ANAF, nu au reprezentat sumele corecte de achitat, de vreme ce pare neverosimil ca unor jucãtori din Africa – din Zimbabwe, din Coasta de Fildes, din tãrile extraeuropene – sã li se calculeze ajutor de somaj, pensii sau contributii la sãnãtate. Drept urmare, dupã controlul efectuat de ANAF, ceea ce s-a dovedit neconstitutional, s-a clarificat printr-o anulare de peste 30 milioane euro a taxelor impuse de control”, afirmã Porumboiu.

Clubul ar fi putut supravietui, dacã nu era distrus în mod intentionat

“În final, din suma imensã au mai rãmas aproximativ 5,6-5,7 milioane euro. Repet, clubul putea sã supravietuiascã, dacã cel cãruia i-am dat briciul în mânã si-ar fi tãiat fata proprie în loc sã fi tãiat gâtul clubului. Banii pentru plata la stat puteau fi esalonati, mai ales cã datoria principalã nu era mai mare de 1,5 milioane euro, restul fiind majorãri si penalitãti de întârziere. Cine poate sã-si imagineze cã jucãtori care aveau o valoare de piatã de 14 milioane euro au plecat liberi, cã nu s-a vrut sã se ia licenta, pierzându-se 2,5 milioane euro, cã între timp criminalul furase 2,5 milioane euro din club, cã pretul la medicamente era umflat cu peste 450.000 euro si mai ales cã banii din club se duceau si cãtre un sport nou, afiliat pe lângã cei ce “slujeau” clubul, off-road. Fãcând un calcul sumar, toate cheltuielile puteau fi rezolvate, chiar dacã am fi luat în calcul si o insolventã. Ca nemernicia sã nu se opreascã aici, acelasi criminal a solicitat insolventa tuturor firmelor din cadrul grupului Racova, care, vezi Doamne, nu i-au mai dat bani sã “pape” monstrul. Dacã ai sta în cap, tot nu ti-ai putea imagina cã un individ ai cãrui pãrinti, sotie, verisor si alte neamuri au fost mai bine de 12 ani încadrati la firmele din cadrul Grupului, a putut chiar el sã cearã insolventa respectivelor firme! Pãcat cã o echipã valoroasã, care ani buni de zile s-a clasat înaintea echipelor de renume – Steaua, Dinamo, Rapid – si care a fost de douã ori foarte aproape de a câstiga Campionatul si o datã Cupa României, a fost mãcelaritã de un criminal în serie. Vasluiul, în ultimii ani, pânã la disparitie, a avut în componenta sa jucãtori de mare calitate – Wesley, Adailton, Sânmãrtean, Marius Nicolae, Stanciu, Varela, Celeban, Milanov, Kuciak, Antal, Sorin Frunzã, Viorel Frunzã, Temwanjera, N’Doye etc. – care au fãcut ca Vasluiul sã iasã în prim-plan. În momentul disparitiei, coeficientul UEFA era unul mai mult decât remarcabil si faptul cã Vasluiul nu a pierdut pe Meazza si a fãcut 2-2 cu Inter, de asemenea, 2-2 pe Olimpico, cu Lazzio Roma, 1-1 cu Fenerbahce, la Istanbul, 1-0 acasã, cu Sporting Lisabona, 2-0 la Piatra Neamt, cu Sparta Praga, si 0-0 acasã cu Lille (viitoarea campioanã a Frantei) plus alte rezultate notabile, a fãcut din FC Vaslui o adevãratã fortã fotbalisticã. Si pentru cã toate trebuiau sã aibã un sfârsit, a apãrut si gâdele care deja îsi fãcea veacul în interiorul clubului, furând, falsificând, mintind, pentru ca în final sã scoatã satârul si sã omoare o creatie care mai scotea Vasluiul în lume. Finalul e trist: asa cum pãrintii aceia nu-si mai vãd copila, nici noi nu ne mai putem vedea echipa”, constatã Adrian Porumboiu, în final.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.