spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Mama lui Emanuel vrea sã se întoarcã acasã, dar nu are bani

- Advertisement -

„A fost atât de curajos, cum l-a întãrit Dumnezeu… Am vrut sã plec, sã vin acasã, la copii, dar nu am avut bani, trebuie sã merg la politie”

Mama eroului de sase ani de la Vutcani, care si-a salvat surioarele din incendiu, vrea sã vinã acasã, la cei trei copii, dar nu are bani. Contactatã telefonic, aceasta a declarat cã a luat teapã în Spania, acolo unde a lucrat la cules de pãstãi. Patronul trebuie sã îi dea 230 euro, dar refuzã sã o plãteascã. „Am rãmas socatã când am auzit de incendiu. A fost atât de curajos, cum l-a întãrit Dumnezeu… Am vrut sã plec, sã vin acasã, la copii, dar nu am avut bani. Am fost la muncã, la cules de pãstãi, a zis cã mã plãteste, dar m-a tot amânat. Marti mi-a zis cã nu voi mai vedea niciun bani. 230 euro trebuie sã-mi dea. Acum trebuie sã mã duc la politie, ca sã-mi dea banii”, a povestit mama eroului de sase ani.

Cei trei copii locuiesc cu bunicii din partea tatãlui. Pãrintii lucreazã de o bucatã de vreme departe de casã. Mama a plecat de lângã micuti la douã sãptãmâni dupã ce a dat nastere celei mici. „Douã sãptãmâni i-a dat piept, apoi a plecat în Brasov. A zis cã se duce sã munceascã, sã facã bani, sã îsi ia si ei casã. Acum, de vreo douã luni, sunt în Spania. Ne-au mai trimis bani, dar nu cine stie: o datã 20 euro, altã datã 40 euro, cât pot si ei….”, spune bunica celor trei copii.

Dacã Emanuel se ducea la grãdinitã în ziua respectivã, fetele mureau în incendiu

„Parcã m-a împins cineva sã nu-l dau luni la grãdinitã. Când a plecat fata la scoalã (n.r. mãtusa celor trei copii, în vârstã de 14 ani), am zis sã nu-l mai dau la grãdinitã, cã parcã nu mã simteam prea bine. Dacã îl dãdeam, ardeau fetele, cã nu avea cine sã le salveze. Totul s-a fãcut scrum, nu am mai rãmas decât cu hainele de pe noi. Lui Emanuel îi luasem pe 28 noiembrie, de ziua lui, o pereche de ghetute. Nici nu a apucat sã le încalte, au ars în incendiu, la fel si masina de spãlat, aragazul, televizorul, douã sifoniere, trei dormeze, acte, bani, cardurile de sãnãtate, de bani, tot. N-am mai rãmas cu nimic, doar cu hainele de pe noi. Dar bine cã au scãpat toti”, a mai spus bunica celor trei copii.

„Nu mi-a fost fricã când am vãzut fumul”

Gestul lui Emanuel a emotionat o tarã întreagã. „Mã uitam la desene si deodatã am vãzut foc sub masã. Am luat pe Amalia în brate si pe Ioana de mânã. Nu a vrut sã iasã, dar pânã la urmã a iesit. Nu mi-a fost fricã, nu m-am speriat”, a povestit Emanuel. Plin de emotie, viceprimarul comunei a retrãit momentele cumplite de la incendiu. „Casa era cuprinsã în totalitate de flãcãri si luasem cu mine 4-5 oameni de la primãrie sã putem actiona. În fata mea a apãrut bunicul lor, l-am întrebat dacã copiii sunt în casã, mi-a spus da. Am încremenit, nu stiam cum sã reactionãm. A fost o minune Dumnezeiascã. Nu pot sã exprim în cuvinte, gestul si curajul copilului, sã o ia pe surioarã si sã o scoatã afarã… Nu stiu eu cum as fi putut reactiona. Tãrie de caracter exemplarã…”, a povestit viceprimarul comunei Vutcani. Oameni cu suflet mare au sãrit în ajutorul familiei cu alimente, haine, jucãrii si chiar o casã nouã. Bunicul a mers sã îsi facã acte de identitate, pentru cã toate au fost mistuite de flãcãri. Familia va primi o casã oferitã de Fundatia Mereu Aproape, dar mai este nevoie de mobilier, aparaturã electrocasnicã, pãturi si lenjerii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.