spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
29-mai-2024

Preşedintele Iohannis anunţă ambasadele că nu numeşte premier penal

- Advertisement -

Klaus Iohannis le-a dezvăluit ambasadorilor, într-o întâlnire de lucru care a avut marţi la ora 13, că nu va alege un premier care nu va respecta criteriile de integritate enunţate deja de preşedinte.

În cadrul unui dejun de lucru cu ambasadorii UE acreditaţi la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, încă o dată, că va face numirea noului premier „numai cu respectarea criteriilor de integritate”.

Redăm integral comunicatul de presă făcut public de Administraţia Prezidenţială:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 13 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, în cadrul unui dejun de lucru, găzduit de Ambasada Republicii Slovace.

Preşedintele României a felicitat Republica Slovacă pentru eforturile depuse şi rezultatele obținute pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, în cel de-al doilea semestru al acestui an, într-un climat european care se confruntă cu multiple provocări.

Întâlnirea a prilejuit discuţii despre situaţia internă din România, dar şi despre temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 15 decembrie a.c.

Referitor la situaţia internă, au fost discutate cu prioritate rezultatele şi implicaţiile alegerilor parlamentare care au avut loc în 11 decembrie. Președintele României a menţionat că acestea s-au desfăşurat în bune condiţii, fiind foarte bine organizate. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste.

În ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru, Preşedintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunțat înaintea începerii campaniei electorale.

sursa: https://www.realitatea.net/presedintele-iohannis-anunta-ambasadele-ca-nu-numeste-premier-penal_2012711.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.