spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Si-a mãcelãrit mama cu o cazma si acum vrea în libertate

- Advertisement -

CERERE RESPINSÃ…Dupã mai bine de patru ani petrecuti în spatele gratiilor pentru omor deosebit de grav, Hristodor Munteanu, detinut în Penitenciarul Iasi, a contestat sentinta dictatã de cãtre Tribunalul Vaslui. În decembrie 2012, bãrbatul a fost condamnat la 19 ani si 9 luni de închisoare dupã ce si-a mãcelãrit mama cu o cazma. Judecãtorii vasluieni au respins, ca nefondatã, contestatia formulatã de cãtre detinut, dar acesta nu s-a lãsat. A mers mai departe la Curtea e Apel IasI, dar a avut parte de acelasi rãspuns.

Rãmas singur dupã ce sotia l-a pãrãsit, sãtulã de bãtãi, Hristodor Munteanu s-a întors la casa pãrintilor. Numai cã, într-o searã, pe fondul unei discutii contradictorii cu mama sa, acesta a pus mâna pe o cazma si si-a lovit, fãrã milã, mama. A fost judecat si condamnat, în 2012, la 19 ani si 9 luni de închisoare cu executare pentru fapta sa. Dupã aproape patru ani petrecuti în spatele gratiilor, Hristodor s-a adresat instantei Tribunalului Vaslui cu constestatie asupra pedepsei primite. Magistratii vasluieni au respins, ca nefondatã, contestatia formulatã de cãtre acesta, dar bãrbatul, aflat în detentie în Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi, nu s-a lãsat si s-a adresat Curtii de Apel Iasi. A primit, în schimb, acelasi rãspuns. Hristodor Munteanu va trebui sã îsi execute acum întreaga pedeapsã. Pe data de 28 decembrie 2012, instanta l-a condamnat pe Hristodor Munteanu la 19 ani si 9 luni închisoare si interzicerea unor drepturi pe o perioadã de 5 ani, pentru sãvârsirea infractiunii de omor calificat. “Dispune, dupã rãmânerea definitivã a hotãrârii, la eliberarea din penitenciar, prelevarea de probe biologice de la inculpatul Munteanu Hristodor în vederea introducerii profilurilor genetice în Sistemul National de Date Genetice Judiciare. Obligã inculpatul Munteanu Hristodor la plata cãtre stat a sumei de 2.515 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de cãtre stat, din care suma de 557 lei reprezintã contravaloarea lucãrilor medico-legale efectuate de cãtre Serviciul de Medicinã Legalã (SML) Vaslui, suma de 135 lei reprezintã contravaloarea expertizei medico-legale psihiatrice efectuatã de SML Vaslui, iar suma de 400 lei reprezintã onorariile apãrãtorilor desemnati din oficiu”, se aratã în condamnarea acestuia.

Îsi iubea mama, dar a mãcelãrit-o cu o cazma

Frãsina Munteanu îsi iubea unicul fiu ca pe ochii din cap. În noiembrie 2011, si-a serbat ziua de nastere împreunã cu toatã familia. Împlinise 64 de ani. Dupã ce toatã lumea s-a retras, Hristodor a mai rãmas un timp cu pãrintii. Aproape de miezul noptii, si tatãl s-a dus la culcare. Între femeie si fiul ei a izbucnit însã o discutie în contradictoriu. A mãcelãrit-o pe biata lui mamã cu o cazma, iar aceasta si-a dat sufletul pe o bancã, în drum. Se pare cã ucigasul suferea enorm dupã ce a fost pãrãsit de nevastã. Sãtulã de bãtãi si umilinte, aceasta a plecat de acasã si si-a luat cei trei copii cu ea. Bãrbatul a dat în patima alcoolului si devenise extrem de violent. Chiar si asa, nimeni nu si-a închipuit cã si-ar putea ucide mama, pe care o iubea din tot sufletul. Dupã ce a înjunghiat-o, bãrbatul a mai atacat încã douã femei din sat, ultima fiind vecinã cu fosta soacrã a criminalului. S-a oprit în casa unei surori, cãreia i-a spus cã a lãsat „cadavre în urmã”, însã aceasta nu l-a crezut. Pentru cã era foarte agitat, ea a chemat ambulanta si bãrbatul a fost internat la Psihiatrie, fãrã ca cineva sã stie cã acesta îsi omorâse mama. Rudele au spus atunci cã, de fapt, fosta soacrã ar fi fost tinta si cã mama sa a încercat, cu pretul vietii, sã-l opreascã sã facã vreo prostie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.