spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

A început bătălia în PNL. Cine vor fi noii lideri de grup din Parlament

- Advertisement -

Liderii PNL încearcă să preia şefia grupurilor parlamentare şi a câtorva comisii de specialitate, pentru care au negociat deja cu PSD, partid care va domina viitorul Parlament.

Fostul preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, care a reuşit să câştige un loc de senator în Timiş, îşi doreşte în continuare o funcţie de conducere, mai exact pe cea de lider al grupului PNL din Senat.

Alina Gorghiu se luptă cu actualul lider, Ion Popa, dar şi cu Răducu Filipescu, baronul de Călăraşi, ajuns în Senat după ce a scos cel mai bun scor din ţară din rândul vechilor liberali.

La Camera Deputaţilor, pentru funcţia de lider de grup se bat Raluca Turcan, Cătălin Predoiu, Adriana Săftoiu, tustrei proveniţi din vechiul PDL, şi Cristian Buican, vechi liberal, susţinut de Marian Petrache, întors cu forţe proaspete în jocurile de culise ale PNL. Cele mai mari şanse le are Raluca Turcan, actualul preşedinte interimar al partidului, care se bazează pe sprijinul colegilor din fostul PDL, cu 10 mai mulţi în Camera Deputaţilor decât vechii liberali.

Una dintre problemele PNL este că, deși pe hârtie filialele au fuzionat şi sunt un singur corp, în realitate partidul continuă să funcţioneze ca două mici facţiuni lipite provizoriu. Relevantă este chiar împărţirea funcţiilor din Parlament, unde, la Senat, grupul va fi condus cu siguranţă de un fost liberal- fie că vorbim de Alina Gorghiu sau de Ion Popa, iar deputaţii vor avea în frunte un fost membru PDL, foarte probabil Raluca Turcan.

sursa: https://www.realitatea.net/cine-vor-fi-noii-lideri-de-grup-pnl-din-parlament_2014747.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.