spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

“Prematurii au o şansă”: Dotări din donaţii la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi

- Advertisement -

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Galaţiului s-au născut la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi, aşa că ajutorarea acestei unităţi sanitare a fost, într-un fel, ceva firesc pentru echipa Centrului de Iniţiativa Comunitară din Galaţi, care a demarat, în primăvara acestui an, un proiect intitulat „Prematurii au o şansă”, în urma căruia s-a colectat suma de 77.000 de lei. Acum, la final de an, Maternitatea Buna Vestire din Galaţi a fost dotată cu 40 de pătuţuri pentru nou născuţi, 100 de lenjerii de pat pentru nou născuţi (cearşaf de pat, pernă şi pilotă), 3 pompe de sân profesionale, un aparat pentru dezinfecţia aerului, o lampă cu LED pentru nou născuţi şi două incubatoare moderne, necesare copiilor născuţi prematur. Toate acestea şi alte câteva măsuţe de înfăşat bebeluşi care urmează să fie aduse provin din fondurile donate de gălăţeni şi firme din Galaţi, inclusiv combinatul siderurgic ArcelorMittal (care a donat incubatoarele), care au dat astfel curs proiectului “Prematurii au o şansă”, proiect lansat în primăvară de Centrul de Iniţiativa Comunitară, ONG care a organizat, până la finele anului, diverse evenimente sociale, sportive şi caritabile, pentru strângerea de fonduri. Cel mai cunoscut eveniment a fost maratonul organizat în luna septembrie, când participanţii au putut să doneze taxa de înscriere către cauza prematurilor. Iar gălăţenii nu s-au lăsat aşteptaţi la maraton, având în faţa lor un exemplu mobilizator – gălăţeanul Gabriel Drăghici, care a dus la bun sfârşit o probă de UltraTripluTriatlon. În 3 zile, Gabriel a parcurs aproape 700 de kilometri, din care 11,4 km – înot, 540 km – pe bicicletă iar restul, în maraton. O cursă memorabilă pentru o cauză pe măsură.
“Vreau în primul rând să mulţumesc familiei mele, care m-a susţinut în acest demers al meu, şi în al doilea rând vreau să le mulţumesc Alinei Mantu şi lui Ionuţ Glăvan (vicepreşedinte şi, respectiv, preşedinte la Centrul de Iniţiativă Comunitară) datorită cărora eu mă aflu aici. Ei mi-au povestit de condiţiile precare din Maternitate şi dacă nu erau ei, mulţi dintre noi nu am fi ştiut ce probleme avea Maternitatea şi nu am fi putut ajuta. Când am plecat în acest eveniment am dorit să strângem bani pentru Maternitate şi să schimbăm mentalitatea oamenilor, în sensul de a sensibiliza oamenii faţă de oameni cu probleme sau de instituţii în situaţii dificile. Sper să le fi schimbat mentalitatea, vom vedea asta şi prin participarea la următorul eveniment”, spune Gabriel Drăghici.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/%E2%80%9Cprematurii-au-o-sansa-dotari-din-donatii-la-maternitatea-buna-vestire-din-galati.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.