spot_img
spot_imgspot_img
25.9 C
Vaslui
02-iun.-2024

Surprize la concursul pentru noii membri ai Consiliului de Administratie de la SC Reiser LDP Bârlad!

- Advertisement -

RUSINICÃ…Un concurs cu adevãrat tinut „pe bune” a scos la ivealã faptul cã la SC Reiser LDP Bârlad, operatorul drumurilor din oras, unde actionarul majoritar este CLM Bârlad, a fost condus timp de multi ani de un Consiliu de Administratie (CA) format din oameni putin pregãtiti profesional! Rezultatul concursului pentru noii administratori, care a avut loc pe 23 decembrie, a arãtat clar cã cel putin doi dintre fostii administratori, si anume Olga Ungureanu si Ioana Costãchescu, sunt pe dinafarã si au „picat” cu succes la proba datã, neîntrunind cel putin 25 de puncte din cele 50 posibile, pentru a promova în noul CA. Singurul care a rãmas pe pozitie este Florin Ghenghea, directorul SC Reiser, care a obtinut cel mai mare punctaj: 50 de puncte. Acesta este foarte supãrat, pentru cã îl va avea „alãturi” pe fostul consilier personal al primarului Dumitru Boros, Vasile Gîtã, cel care a demisionat brusc din functie, pentru cã a vrut sã se implice în demascarea cheltuirii banului public, în special la Reiser, dar a fost … îndepãrtat!

Ieri s-a afisat la avizierul Primãriei Bârlad rezultatul concursului pentru ocuparea functiei de membru în Consiliul de Administratie al SC Reiser LDP SA Bârlad (operatorul de drumuri din Bârlad), la care actionarul majoritar este CLM Bârlad. Cum pânã acum, timp de aproape 12 ani, la SC Reiser „actionar majoritar” a fost PSD Bârlad, care a bãgat în CA tot felul de rude si membri, se pare cã, în sfârsit, concursul tinut pe 23 decembrie a fost unul corect. Pentru cã au dispãrut neamurile PSD-istilor! Sã precizãm cã din vechiul CA a fãcut parte Radu Chitiga (fost DJ de meserie, fratele lui Marius Chitiga, finul de cununie si mâna dreaptã a deputatului Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad), Ioana Costãchescu, fiind fiica lui Bebe Costãchescu, zis „Conasul”, membru PSD, om de afaceri si prietenul fostului primar Constantin Constantinescu, implicat pânã-n gât în viata partidului cu sotie, cu fiicã. O altã membrã a CA de la Reiser a fost Olga Ungureanu, membrã PSD si sefa Serviciului Gospodãrie Localã din cadrul Primãriei Bârlad. Nici unul dintre acestia nu se mai regãsesc în componenta noului CA de la Reiser.

Cine sunt noii administratori ai drumurilor noastre toate?

Numãrul de administratori la aceastã societate (Reiser) este de cinci, iar la concurs s-au înscris zece candidati: Mihai Bozianu, Ungureanu Olga, Cosmin Mihai Anghelutã, Vasile Gîtã, Cãtãlin Moraru, Daniel Buzamãt, Ioana Costãchescu, Costicã Popa, Constantin Starodub, Florin Ghenghea (actualul director al SC Reiser SA LDP). La concursul de pe 23 decembrie, care a constat într-un interviu în fata unei comisii de evaluare, s-au prezentat doar opt candidati, Cãtãlin Moraru si Daniel Buzamãt neprezentându-se la probã pentru cã s-au retras din cursã. Cei opt candidati au fost evaluati, rezultatul fiind urmãtorul: Olga Ungureanu – 24 de puncte, Mihai Bozianu – 23 de puncte, Mihai Cosmin Anghelutã – 50 de puncte, Cãtãlin Popa – 15 puncte, Vasile Gîtã – 45 de puncte, Florin Ghenghea – 50 de puncte, Ioana Costãchescu – 23 de puncte si Constantin Starodub – 45 de puncte. Conform legii, ca sã promovezi trebuia sã obtii cel putin 25 de puncte din cele 50, cât era punctajul maxim. Astfel, comisia a declarat admisi pe Florin Ghenghea, Mihai Cosmin Anghelutã, Vasile Gîtã si Constantin Starodub. Cum CA este format din cinci membri, pentru ocuparea unui post rãmas liber se va organiza încã un concurs. Cel mai dezamãgit de rezultat a fost Florin Ghenghea, care a rãmas cam singur prin CA, nemaiavând alãturi pe cei care rãspundeau la comenzile PSD. Acum are ca administrator pe Vasile Gîtã, fost consilier personal al primarului Dumitru Boros, ce a demisionat la sfârsitul lunii iulie din functie, pentru cã nu avea atributii pentru a face el anumite verificãri prin chletuielile fãcute din banul public, în special la Reiser! Acum are!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.