spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
21-mai-2024

Ieșeni, nu vă aventurați spre București: DRUMURILE NAȚIONALE SUNT ÎNCHISE! COD ROȘU de VISCOL și NINSOARE în ȘASE județe

- Advertisement -

Furia iernii a lovit din plin România iar viscolul și nămeții pun stăpânire pe o mare parte din țara noastră. Zeci de drumuri naționale au fost închise din cauza viscolului, iar autoritățile fac tot posibilul de a interveni la mașinile blocate. Sunt afectate și transporturile feroviare și aeriene.
UPDATE 08.30. Potrivit informațiilor transmise de către DIGI24, șase județe sunt sub cod roșu de viscol. Ele sunt Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța. Ialomița și Călărași, scrie Evenimentul Zilei.
Circulația pe toate drumurile naționale din județul Tulcea a fost suspendată temporar, iar populația din două localități, Slava Rusă și Slava Cercheză, nu are energie electrică, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic. Traficul rutier este restricționat total în județele Călărași, Constanța, Brăila și Ialomița, zone cel mai puternic afectate de viscol, informează Biroul de presă al IGPR.
UPDATE 08.00: Meteorologii au anunțat cu puțin timp în urmă că județul Buzău va intra sub COD ROȘU de viscol și ninsoare până la ora 14.00. În acest județ, un singur drum național a mai rămas deschis, drumul care face legătura cu Ploiești. De asemenea, toate drumurile din județul Constanța au fost închise.
România se află sub nămeți. Capitala și alte 11 județe se află sub cod portocaliu de viscol și ninsoare încă din noapte de ieri, 5 ianuarie. În Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada. În aceste județe, ANM a emis un cod portocaliu de viscol și ninsoare.
Cod galben de ninsoare va fi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. Aici ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Bucureștiul nu a scăpat de urgie. Vântul suflă puternic încă de ieri seară iar zăpada a căzut încontinuu. Șoferii sunt destul de mulțumiți de intervenția autorităților și a mașinilor speciale de deszăpezire. Potrivit unor declarații ale unor șoferi, prezentate de către DIGI24, în Capitală se putea circula și cu 50, 60 de kilometri la oră.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ie-eni-nu-va-aventurati-spre-bucure-ti-drumurile-nationale-sunt-inchise-cod-rosu-de-viscol-i-ninsoare-in-sase-judete–148802.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.