spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

MODIFICĂRI importante în privinţa indemnizaţiei pentru creşterea copilului. CUM se acordă concediul în 2017

- Advertisement -

Oricare dintre părinți poate cere, în anumite condiții, concediul și indemnizația de creștere a copilului, potrivit legislației în vigoare. Anul 2016 a adus modificări importante modului de acordare a concediului, iar luna februarie a acestui an va aduce și o creștere a indemnizației aferente, odată cu majorarea salariului minim.

Persoanele care au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului pot să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului (CCC) în vârstă de până la doi ani (respectiv trei ani, pentru copilul cu handicap), precum și de o indemnizație lunară, așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010.

„Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit (…), beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară”, prevede actul normativ.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/modificari-importante-in-privinta-indemnizatiei-pentru-cresterea-copilului-cum-se-acorda-concediul-in-2017_335212.html#ixzz4VXujDBnS

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.