spot_img
spot_imgspot_img
18.1 C
Vaslui
05-iun.-2024

Anchetã dupã moartea bãrbatului care a cãzut de pe eoliana complexului „La Livadã”

- Advertisement -

VERIFICÃRI… Moartea bãcãuanului de 48 de ani, care a cãzut în interiorul unei eoliene situatã în interiorul complexului „La Livadã”, este anchetatã acum de politisti, dar si de inspectorii de muncã. Astfel, oamenii legii au deschis un dosar penal în care se fac cercetãri pentru a se stabili modul în care acesta si-a pierdut viata. De cealaltã parte, cei de la ITM Vaslui verificã dacã administratorul complexului avea toate documentele pentru interventia asupra defectiunii eolienei. Bãrbatul fusese solicitat sã repare un transformator defect al instalatiei respective. A cãzut în interiorul acesteia de la o înãltime de aproximativ 8 metri. A fost resuscitat de medicii chemati la fata locului, dar acestia au fost nevoiti sã declare decesul.

Accidentul în care si-a pierdut viata bãcãuanul adus sã repare un transformator defect la o elioanã care apartine complexului „La Livadã” ridicã semne de întrebare autoritãtilor. Pentru a afla toate rãspunsurile, politistii vasluieni au deschis un dosar penal în care se fac cercetãri pentru a stabili, cu exactitate, modul în care bãrbatul si-a gãsit sfârsitul. „Stim cã bãcãuanul de 48 de ani era un bun profesionist, electronist de meserie. A fost adus pentru a verifica un tablou electric la eoliana care nu mai functiona de aproximativ 3 luni. A fost lãsat singur acolo, ca mai târziu sã fie gãsit cãzut undeva în interiorul eolienei. În cauzã a fost deschis un dosar penal si se fac cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Si nu doar politistii au pornit o anchetã în acest caz. Inspectorii de muncã vasluieni au sosit la locul incidentului, au stat de vorbã cu administratorul societãtii si i-au cerut acestuia documente care sã ateste cã bãrbatul care a murit lucra în conditiile legii. „Deocamdatã facem cercetãri pentru a stabili cauzele si împrejurãrile decesului. Au fost luate declaratii si urmeazã ca administratorul societãtii cãreia îi apartine eoliana respectivã sã punã la dispozitie documentele care sã ateste conditiile legale de muncã ale celui care a efectuat interventia”, spune directorul ITM Vaslui. Mai exact, inspectorii de muncã vor verifica dacã persoana care a decedat avea fãcut instructajul privind protectia muncii, dacã avea sau nu echipamentul de protectie si dacã existã sau nu un contract de muncã semnat între cel care a fãcut interventia si beneficiar.

Cum a murit bãcãuanul de 48 de ani

DECEDAT…Bãrbatul fusese chemat pentru a înlocui o piesã defectã a unui transformator. Accesul s-a fãcut pe scãrile din interiorul eolienei. A reusit sã urce pânã la primul inel al instalatiei, la aproximativ 8 metri înãltime, dar s-a dezechilibrat si a cãzut gol. Dupã un timp, beneficiarii interventiei au venit sã verifice dacã acesta îsi face treaba, dar nu l-au mai gãsit. Au început sã-l caute si l-au gãsit prãbusit în interior, pe o platformã metalicã. Imediat au sunat dupã ajutor si, la fata locului, a sosit o ambulantã SMURD. Medicul de serviciu este Alexandrina Ciobotaru, cea consideratã unul dintre cei mai buni urgentisti din judetul Vaslui. Victima era inconstientã si s-a actionat pentru scoaterea sa din interiorul eolienei si pentru acordarea primului ajutor. În ajutorul medicilor a venit si o echipã de descarcerare de la ISU Vaslui. Degeaba s-au chinuit medicii si l-au resuscitat pe bãcãuanul de 48 de ani mai bine de o orã. Din pãcate, acesta nu a rãspuns la menevre si salvatorii au fost nevoiti sã declare decesul.

Ce spune proprietarul eolienei

DECLARATII…Administratorul complexului „La Livadã” povesteste cã a cerut ajutorul unui cunoscut din Bacãu, proprietar de eoliene si acesta i l-a recomandat pe cel care avea sã-si piardã viata. Era cunoscut ca un bun meserias, dar interventia de la Vaslui i-a fost fatalã. „De o perioadã de timp nu mai functiona eoliana asa cã am vorbit cu cineva din Bacãu. Persoana aceasta detine mai multe astfel de instalatii. Mi-a recomandat pe cineva care sã vinã si sã înlocuiascã piesa defectã. Nici nu-l cunosc prea bine. Stiu cã-l cheamã Edi. Chiar înainte de a începe operatiunea l-am întrebat dacã este periculos, dar mi-a spus cã nu este”, spune colonelul în rezervã Benone Dutã, cel care este si proprietarul complexului „La Livadã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.