spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Cerul a plâns, la înmormântarea inginerului Valeriu Croitoru! (foto)

- Advertisement -

REGRETAT… Cu lacrimi în ochi, multe regrete si sentimente de tristete – asa a fost condus, ieri, pe ultimul drum, inginerul Valeriu Croitoru. În jur de 200 de oameni, fosti colegi din primãrie si de la Finantele Publice, l-au condus pe ultimul drum pe Valericã, asa cum îi spuneau apropiatii. Un sobor de sase preoti, acompaniati de un cor bisericesc, a oficiat momentele triste ale despãrtirii de cel care a fost tatã, sot, bunic, prieten, coleg, specialist. Au fost si momente memorabile. La un moment dat, în timpul slujbei, o bucatã de gheatã a cãzut pe lângã o femeie din fata bisericii, care a scãpat nevãtãmatã, în timp ce la iesirea sicriului cu trupul neînsufletit a început sã ningã cu fulgi mici, de parcã cel plecat dintre noi regreta despãrtirea de aceastã lume la doar 61 de ani.

Valeriu Croitoru a fost inginer de investitii în cadrul Finantelor Publice Vaslui, ani de-a rândul, fiind cel care s-a ocupat de activitatea de diriginte de santier la constructia sediului DGFP, actuala Administratie Judeteanã a Finantelor Publice. A participat, pas cu pas, la ridicarea edificiului din Crucea Gãrii, având o contributie decisivã si la alte lucrãri de constructii la obiective din oras. Din 1995, a venit la primãria Vaslui si, timp de 22 de ani, a muncit în aceastã institutie, ocupând posturi de conducere. “L-am cunoscut pe când era la noi, la Finante. A fost dirigintele de santier la constructia sediului judetean al Finantelor Publice. Un om deosebit, vesel, cu care îti era drag sã te întâlnesti”, si-a amintit Traian Cãrare, administrator al sediului AJFP Vaslui. Desi afarã era destul de frig, în jur de 200 de oameni au venit sã-l conducã pe ultimul drum pe inginerul Croitoru. Dupã peste 40 de ani de muncã si atâtea realizãri, pe plan familial si profesional, Valericã a plecat din mijlocul celor dragi, desi mai avea multe de spus. Nu l-au uitat colegii de la Finante, care au venit ieri în numãr mare, si nici colegii sãi de la primãrie, care au venit la înmormântare cu privirile în pãmânt. I-am zãrit în multime pe primarul Vasile Pavãl, pe vicele Dragos Cazacu, multi sefi de serviciu din Primãria Vaslui, dar si o multime de colegi ai doctoritei Lelia Croitoru, cea care a fost alãturi de sotul sãu pânã în ultima clipã. “Sunt multe de spus despre domnul inginer Croitoru, pe care îl conducem azi pe ultimul drum. A venit din mediul rural, s-a instruit, a mers la studii si s-a întors la Vaslui, orasul care i-a înfiat, atât pe domnia-sa, cât si pe doamna doctor Croitoru. A dorit sã facã bine oamenilor si, prin tot ceea ce a creat, a reusit sã multumeascã celor aflati în suferintã. Cred cã a fost un exemplu pentru noi toti”, a spus pãrintele Vasile Pârcãlabu, care l-a cunoscut destul de bine pe Valeriu Croitoru. Si-au luat rãmas bun, ieri, si membrii Corpului expertilor tehnici din filiala judeteanã Vaslui, acolo unde ing. Croitoru a fost presedinte, multi ani. “Plecarea sa este o mare pierdere pentru corpul expertilor tehnici, având în vedere munca pe care a depus-o în atâtea situatii, fie cã a fost vorba de expertize judiciare sau extrajudiciare”, a spus un reprezentant al organizatiei profesionale. Cu tabloul sotului la piept, dr. Lelia Croitoru a iesit din bisericã, tãcutã, alãturi de copii si nepoti.

La iesirea sicriului cu trupul neînsufletit, peste bisericã a început o fulguialã usoarã, ca si cum inginerul Croitoru încerca sã spunã cã regretã plecarea din aceastã lume.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.