spot_img
spot_imgspot_img
25.7 C
Vaslui
05-iun.-2024

Proiect umanitar folositor initiat de Asociatia Myosotis Bârlad (foto)

- Advertisement -

STICLA PENTRU APÃ CALDÃ. UN MOD NATURAL DE A TE ÎNCÃLZI ÎN SEZONUL RECE. Încã de la construirea Planului Strategic al Asociatiei Myosotis România si stabilirea directiilor de actiune pentru urmãtorii cinci ani, membrii Asociatiei Myosotis din Bârlad au fost preocupati de soarta vârstnicilor din orasul Bârlad si au stabilit cã unul dintre obiectivele pentru anul 2017 va fi lucrul cu bãtrânii nevoiasi, în special cu cei care locuiesc singuri si au nevoie de sprijin. O primã etapã în implementarea acestui proiect o constituie distribuirea gratuitã a sticlelor pentru apa caldã, care va veni în sprijinul bãtrânilor mai ales acum, în sezonul rece. Grav este cã acum si Asociatia Myosotis are nevoie de sprijin financiar, altfel va rãmâne doar o amintire.

Proiectul de sprijin la domiciliu pentru persoanele în vârstã va fi derulat de voluntarii asociatiei, tineri liceeni, si presupune efectuarea unor vizite sãptãmânale pentru a oferi sprijin în activitãti casnice si cumpãrãturi pe care acestia nu le pot efectua din cauza mobilitãtii reduse, modalitãti de petrecere a timpului liber si dialog. O primã etapã în implementarea acestui proiect o constituie distribuirea gratuitã a sticlelor pentru apa caldã, care va veni în sprijinul bãtrânilor mai ales acum, în sezonul rece. „Detinem un stoc de câteva sute de astfel de sticle, primite din Marea Britanie, achizitionate de un grup de bãtrâni englezi, pentru care, tot acestia au împletit huse în diverse culori. Invitãm bãtrânii sau reprezentanti ai acestora la sediul nostru situat în str. Stefan cel Mare, nr. 6, Bl. B1-3, Sc. 2, ap. 21 (lângã Penny Bârlad) , de luni pânã vineri, în intervalele orare 10.00 – 12.00 si 15.00 – 17.00, pentru a primi gratuit o astfel de sticlã împreunã cu instructiunile de utilizare, cât si pentru a completa, cu sprijinul voluntarilor Myosotis, un chestionar prin care încercãm sã evaluãm nevoile pe care le au acestia si a stabili modul în care voluntarii îi pot sprijini la domiciliu, considerând cã acest lucru este un prim pas în implementarea acestui proiect.”, a precizat directorul Mihai Popa.

Ajutati „Casa Esme”. Haideti cã se poate!

„Ne aflãm într-o mare dificultate financiarã în ceea ce priveste Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitãti „Casa Esme”, deoarece subventia de la bugetul de stat în baza legii 34/1998 a fost sistatã din lipsã de fonduri, dar sperãm cã acest deficit financiar va fi solutionat cu sprijinul autoritãtilor locale. Noi continuãm sã lucrãm pentru cei nevoiasi din comunitatea bârlãdeanã, urmãrind îndeplinirea obiectivelor din planul nostru strategic. Pentru noi este o bucurie sã putem face acest lucru stiind cã sunt foarte multi bãtrâni care îsi duc zilele singuri, fãrã niciun ajutor, si le multumim voluntarilor asociatiei cã au primit cu entuziasm ideea de a ajuta bãtrânii comunitãtii.”, a declarat Mihai Popa, directorul Asociatiei Myosotis.

Cei ce doresc sã sprijine initiativele si proiectele Asociatiei Myosotis România pot face donatii sau sponsorizãri în contul asociatiei RO53 RNCB 0260 0031 1376 0001 deschis la B.C.R. sau pot directiona 2% din impozitul pe venit datorat statului completând formularul 230 cu datele Asociatiei Myosotis, formular ce trebuie depus la Administratia Financiarã localã pânã la data de 25 Mai. În cadrul „Sãptãmânii Myosotis” ce a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, conducerea asociatiei a lansat o serie de modalitãti de strângere de fonduri inedite, si anume „Club 100 prieteni Myosotis” în care oricine se poate înscrie sprijinind asociatia cu suma de 100 de lei anual timp de cinci ani – în prezent clubul numãrã 26 de membri – si „Pusculita Myosotis” pe care o puteti ridica de la sediul asociatiei si colecta monede si când aceasta este plinã, se returneazã la sediul asociatiei, suma colectatã în acest mod reprezentând o donatie din partea dumneavoastrã pentru proiectele asociatiei. Redactia Bârlad a cotidianului nostru se alãturã ambelor campanii!! Haideti si voi!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.