spot_img
spot_imgspot_img
20.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Bãtrânã batjocoritã dupã moarte. A fost „sãltatã” direct din sicriu de politisti!

- Advertisement -

Tãtãrãni – locul unde mortii nu mai au liniste

DE NECREZUT…Ritualul înmormântãrii, dat peste cap de un medic de familie, supãrat cã „moarta” l-a sãrit la plocoane.

RÃZBUNARE…Caz incredibil la Stroiesti, în comuna Tãtãrãni. Procurorii au luat un mort de pe nãsãlie si l-au dus la medicinã legalã, spre disperarea familiei, care jelea disparitia fiintei dragi. Mai mult, politistii veniti la fata locului au anchetat si femeile care au scãldat mortul. Totul a pornit de la medicul de familie din comunã, Valentina Maniu, care a sunat la 112 si a alertat Politia, spunând cã este vorba de o moarte suspectã. Necropsia efectuatã de medicii legisti eliminã ipoteza unei morti violente. Acestia au concluzionat cã femeia de 77 de ani a murit ca urmare a unor afectiuni la ficat si la plãmâni. Sotul bãtrânei moarte este în stare de soc, la fel si familia. „Ne-am simtit ca niste criminali. Când am vãzut atâtia politisti veniti la tãticul în curte nu stiam ce s-a întâmplat. Cum sã zicã doamna doctor cã tatãl meu a omorât-o pe mama. Noi suntem o familie respectatã în sat, tata a fost dascãl la bisericã si a iubit-o mult pe mama. La noi în casã nu au fost scandaluri si bãtãi, ca cineva sã poatã sã spunã cã suntem oameni violenti”, a spus fiica femeii decedate. În apãrarea sa, dupã ce scandalul a luat amploarea, doctorita sustine cã nu a spus niciodatã cã este vorba despre o moarte suspectã, ci doar cã bãtrâna nu era în evidente cu vreo boalã care sã fi dus la deces. Lumea în sat vorbeste despre o posibilã rãzbunare a medicului de familie, care este si sotie de preot. Multi spun cã „fãrã sacosa plinã” nu prea aveai ce cãuta la consultatii, din acest motiv multi sãteni preferau sã o sarã pe coana preoteasã si mergeau direct la spital, la Husi. Asa ar fi fãcut si familia Vasilache, iar drept rãzbunare, Valentina Maniu a refuzat sã le elibereze certificatul de deces, anuntând Politia cã moartea Ioanei Vasilache este suspectã.

Nici dupã moarte, Ioana Vasilache, din Stroiesti, comuna Tãtãrãni, nu a avut parte de liniste. Si asta pentru cã medicul de familie din comunã a refuzat sã elibereze familiei certificat de deces pe motiv cã, în evidentele medicale, femeia nu figura decât cu o afectiune psihiatricã pe care o avea de multã vreme. Astfel cã doctorita Valentina Maniu si-a pus asistenta sã anunte Politia. La poarta decedatei s-au prezentat, în scurt timp, politistii din comunã împreunã cu criminalistii Politiei Husi. Au fãcut cercetãri la fata locului si, cum nu au gãsit semne de violentã pe trupul femeii, au chemat pe cei de la medicina legalã. Corpul neînsufletit al Ioanei Vasilache a fost luat din sicriu, pus într-un sac pentru cadavre si adus la Vaslui pentru necropsie. Examenul medical a scos la ivealã faptul cã decesul Ioanei Vasilache a survenit din vina unor afectiuni pulmonare de care femeia suferea. Starea de sãnãtate a femeii s-a agravat în ultimele zile si a murit marti seara, în jurul orei 21.00. Asa cum se face la tarã, în astfel de situatii, sotul femeii, Neculai Vasilache, a chemat câteva vecine din sat care sã se ocupe de scãldatul sotiei sale si s-a apucat sã pregãteascã cele necesare înmormântãrii. A doua zi, prin intermediul unei rude, a încercat sã intre în posesia certificatului de deces, dar nu a crezut nicio clipã cã acest demers îi va aduce si mai multã durere. „În viata mea nu am avut de a face cu politistii si acum mi-au umplut curtea”, povesteste, cu lacrimi în ochi, bãrbatul. „Mi-am îngrijit nevasta mai bine de douã luni, iar în ultima sãptãmânã m-a ajutat fata pe care o am în sat si vecinele sã o spãl si sã o îngrijesc, mai ales cã am fost nevoit sã-i pun pampers. Dupã ce a decedat, în loc sã aibã parte de liniste, m-am trezit cu politistii la poartã. Au fãcut verificãri aici, apoi au luat-o din sicriu, într-un sac, si a fost dusã la Vaslui. Dupã douã zile am fost, cu ginerele meu, si am adus-o acasã sã o înmormântãm crestineste. Am rãmas cu imaginea ei tãiatã toatã, cu hainele sucite pe ea si plinã de sânge. Am îngrijit-o asa cum am putut mai bine si am avut parte de asta. Nu am stiut cã acum s-a schimbat rânduiala si trebuie ca medicul sã o vadã prima datã înainte de a ne ocupa de cele crestinesti”, povesteste Neculai Vasilache. Neculai Vasilache s-a trezit cu politistii criminalisti la poartã si cu cei de la postul din comunã. Dupã ce au fãcut cercetãri la fata locului, l-au luat pe bãtrân la întrebãri, mai ales cã acesta se tinuse de rânduiala crestinã. Adicã a chemat femei din sat care sã-i scalde sotia decedatã, a deschis portile curtii si a aprins lumânãri. Mai mult, politistii au luat declaratii si de la femeile care au participat la scãldatul cadavrului.

Cum justificã medicul Valentina Maniu întreaga poveste

Întrebatã de cele întâmplate, medicul din comuna Tãtãrãni povesteste cã a ales sã anunte politistii deoarece, în evidentele sale, bãtrâna de 76 de ani nu era înregistratã cu afectiuni grave. De asemenea, medicul recunoaste cã familia Vasilache o vizita foarte rar. „Pe femeie nu am avut-o în evidente cu o hipertensiune sau o altã afectiune care sã ducã la deces. Singura boalã de care stiam cã suferã era o afectiune psihicã veche. Plus cã sotul bãtrânei a venit la mine dupã o zi si jumãtate de la deces si mi-a spus cã deja a aranjat totul pentru înmormântare, a vorbit cu preotul si cu restaurantul pentru pomeni. Nu i-am eliberat certificatul pentru cã nu am avut o cauzã a decesului. Am trimis asistenta la ea acasã, dar nu au fost determinate cauzele mortii, astfel cã i-am cerut sã anunte Politia. Cei de la medicina legalã stiu exact ce este de fãcut în astfel de cazuri. Plus cã femeia nu putea muri din cauza afectiunii psihice decât dacã era ceva între ei”, spune medicul de familie Valentina Maniu. Altfel spus, doctorita a anuntat autoritãtile chiar dacã asistenta sa i-a comunicat cã nu sunt suspiciuni cu privire la o moarte violentã. A urmat apoi o întreagã dramã pentru familia Vasilache nevoitã ca, dupã ce a asezat corpul Ioanei Vasilache în sicriu, sã priveascã cum este luat si asezat într-un sac si adus apoi la medicina legalã. „Am fost nevoiti sã închidem portile pentru cã venea lumea sã aprindã lumânãri si nu mai avea pentru cine. Am avut noroc cu ginerele meu cã m-a adus la Vaslui si a stat cu mine. Astfel, am plãtit doar douã milioane de lei sã îmi pot aduce nevasta acasã”, spune Neculai Vasilache, cu ochii în lacrimi.

Acuzatii grave: „Fãrã sacosa plinã nu ai parte de atentie la medicul de familie”

ACUZATII…Povestea toatã sunã a rãzbunare din partea doctoritei care, povestesc oamenii din comunã, s-a supãrat cã familia Vasilache nu prea trece pe la cabinetul ei, ci preferã cabinetele private atunci când apar probleme de sãnãtate. „Nu prea mã duceam pe la cabinetul ei si am preferat cabinetul privat. La Tãtãrãni treaba e cã atunci vezi omul cu sacosa goalã nu trebuie sã trântesti si sã bufnesti. Trebuie sã te si gândesti cã poate omul nu are bani si trãieste dintr-o pensie micã pe care o dã, mai mult de jumãtate, pe medicamente. Mama mea a mai fost la cabinetul ei astã toamnã, pentru o durea tare un picior. I-a spus atunci cã are varice interne si i-a dat un tratament. Nu i-a trecut durerea, ci s-a agravat. Începuse sã o doarã si celãlalt picior. În ultima perioadã stãtea la pat si nici nu mai mânca. În schimb, doctorita astepta sã te duci la ea cu câte ceva si niciodatã cu mâna goalã. Dar nu a venit niciodatã la un bãtrân acasã. Îmi aduc aminte cã un bãrbat din sat a avut curajul sã îi spunã „duduie” si i-a fãcut pângere la politie. A fost amendat atunci bãrbatul acela. Dacã o prinzi în toane bune, te mai poti întelege cu ea, dacã nu, îti vorbeste urât”, povesteste Lenuta Vasilache, fiica femeii decedate. Aceasta a mai spus cã tatãl ei si-a fãcut datoria si i-a dat un plocon, dar degeaba: „I-a dat tata doar o pungã de cafea de un kilogram si poate de aceea s-a supãrat. A fost putin, cã plocoane tot primeste de la oameni. Ba o brânzã cu smântânã, ba ouã si cine mai stie ce. Au luat-o pe mama la Vaslui si au adus-o tãiatã de sus pânã jos si plinã de sânge”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.