spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Drept la replicã din partea Ilvas S.A. la articolul “Cornuri roase de soareci împãrtite la scoalã”

- Advertisement -

În urma articolului apãrut în ziarul “Vremea Nouã”, în data de 21.01.2017 cu titlul “Cornuri roase de soareci împãrtite la scoalã” facem urmãtoarele precizãri prin acest drept la replicã:

Pe plan local, SC ILVAS SA, deruleazã programul national de distributie “Lapte&Corn” încã din anul 2002, cu o întrerupere în anul scolar 2014-2015, perioadã în care niciodatã nu s-au constatat probleme în ceea ce priveste calitatea produselor.

Informatia apãrutã în articolul mai sus mentionat NU are veridicitate deoarece a fost publicatã doar pe baza unei fotografii pusã la dispozitie de un pãrinte, din care reiese termenul de valabilitate si alte informatii referitoare la conformitatea produsului, fãrã a cere pãrerea producãtorului, respectiv distribuitorului si fãrã alte verificãri.

Este de apreciat interesul respectivului pãrinte, care si-a pãstrat anonimatul, în ceea ce priveste sãnãtatea copiilor care consumã aceste produse, dar nu întelegem cum s-a ajuns la concluzia cã batonul scolar a fost deteriorat de rozãtoare, fãrã o analizã amãnuntitã a unui laborator acreditat sau a unui organ de control abilitat care sã ateste acest lucru.

Considerãm cã imaginea firmei implicate în acest program a fost prejudiciatã prin faptul cã asemenea informatii neverificate au fost publicate cu atâta usurintã.

Dorim sã mentionãm cã ANSVSA Vaslui s-a autosesizat si a efectuat un control amãnuntit la firma producãtoare de cornuri scolare, verificându-se atât spatiul de productie cât si cel de depozitare, acestea fiind corespunzãtoare si conforme cu legislatia sanitar-veterinarã în vigoare pentru Siguranta Alimentelor. Mai mult decât atât, sunt documente de productie care demonstreazã faptul cã acest sortiment este produs cu o zi înainte de a fi distribuit elevilor din judetul Vaslui, fiind un sortiment proaspãt, cu termen mic de valabilitate, neexistând stocuri depozitate pe o perioadã mai mare de 24 de ore. Societatea producãtoare detine documente DDD care atestã cã toate operatiunile de deratizare si dezinsectie sunt efectuate cu maximã responsabilitate de cãtre o firmã autorizatã în acest sens, fapt constatat la fiecare control periodic de institutiile abilitate.

Fatã de aceastã situatie creatã, vã rugãm sã publicatI acest drept la replicã în proximul numãr al editurii dumneavoastrã, “Vremea Nouã”, în care este posibil acest lucru sau online, în raportare directã cu materialul la care se face referire.

DIRECTOR GENERAL

SC ILVAS SA

Ec. Langa Vasile

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.