spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Va curge cu amenzi în trafic! Noul Cod Rutier a intrat în vigoare

- Advertisement -

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare din weekend, iar măsurile aspre nu sunt deloc de neglijat. Potrivit noului Cod Rutier, conducătorii auto care vor fi prinşi vorbind la telefon în timp ce conduc maşina, riscă amenzi în valoare de 1.600 de lei. De sancţiuni asemănătoare vor avea parte şi şoferii care nu poartă centura de siguranţă.

Apăsarea pedalei de acceleraţie peste limita de viteză (peste 51 până la 60 km) se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, valori cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, ceea ce se traduce în sume care variază între 720 şi 1.600 de lei, iar permisul de conducere va fi reţinut pentru 90 de zile. Cei care depăşesc viteza recomandată cu peste 60 km/h, riscă amenzi din clasa a V-a, ceea ce înseamnă între 21 şi 50 de puncte amendă, iar în bani se traduce între 1.680 şi 4.000 de lei.

În acest caz, permisul de conducere va fi reţinut pentru 180 de zile. Consumul de alcool este drastic pedepsit. Dacă poliţistul constată că aveţi în sânge o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 şi 0,5 g/l alcool pur în sânge (0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat) acest lucru se sancţionează cu 21 până la 50 de puncte de amendă şi cu suspendarea permisului de conducere pentru 180 de zile. Dacă îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

sursa: http://www.desteptarea.ro/va-curge-cu-amenzi-in-trafic-noul-cod-rutier-a-intrat-in-vigoare-0/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.