spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Fosta șefă a DIICOT, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Bica-Simu

- Advertisement -

Instanţa supremă a condamnat-o, joi, pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în al doilea dosar de corupție, în care aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

UPDATE: Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată joi de ÎCCJ la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenții pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

În același dosar, Horia Simu a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru cumpărare de influență, iar fostul șef al ANAF Șerban Pop a primit 5 ani închisoare cu executare pentru infracțiunea de trafic de influență.

În plus, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 150.000 de euro de la Șerban Pop.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Instanța Supremă urmează să anunţe prima decizie în dosarul în care fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, este acuzată că ar fi primit bani de la omul de afaceri Horia Simu. La ultimul termen s-a discutat schimbarea încadrării juridice.

sursa: https://www.realitatea.net/inalta-curte-urmeaza-sa-anunte-prima-decizie-in-dosarul-bica-simu_2026350.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.