spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Vlad Voiculescu îi răspunde ministrului Sănătăţii: Ce se întâmplă cu vaccinurile pentru bebeluşi?

- Advertisement -

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine, pe pagina sa de Facebook, că majoritatea contractelor pentru vaccinuri datează din 2014-2015, fiind favorabile distribuitorului, nu şi ministerului. Reacţia vine după ce Florian Bodog a declarat că a găsit o situaţie „dezastruoasă” privind vaccinurile.

„Doresc să-i reamintesc domnului Florian Dorel Bodog că dânsul este ministrul Sănătăţii tuturor românilor, nu este doar ministrul dlui Dragnea. Prin urmare, îl rog respectuos să lase deoparte propaganda mincinoasă şi să-şi reamintească lucruri importante pentru toţi românii, dar pe care domnia sa se pare că le-a uitat. Din cele cinci vaccinuri obligatorii cu care trebuie imunizaţi copii, conform situaţiei existente la nivelul lunii decembrie 2016, existăaun stoc suficient pentru trei dintre ele: ROR (240213 doze vaccin rujeolic-rubeolic-oreion), BCG (213610 doze vaccin pentru prevenirea tuberculozei), şi hexavalent (135691 doze vaccin DTPa-VPI-HiB-HB). Situaţia de criză în privinţa vaccinului hepatitic B este creată de expirarea autorizaţiei fabricii cu care lucrează distribuitorul contractat de Guvernul României (contract încheiat în 2014). După cum este menţionat şi în comunicatul de ieri al Ministerului Sănătăţii, în luna noiembrie şi decembrie s-au căutat şi găsit soluţii alternative pentru rezolvare. Este rândul noului ministru să continue acest proces”, a explicat Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru susţine că în prezent există probleme legate de contractele semnate de Ministerul Sănătăţii cu distribuitorii încă din 2014, precizând că acestea sunt formulate astfel încât distribuitorul să fie în avantaj.

sursa: https://www.realitatea.net/vlad-voiculescu-ii-raspunde-ministrului-sanatatii-ce-se-intampla-cu-vaccinurile-pentru-bebelusi_2026888.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.