spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Dispar masinile cu numere de Bulgaria, de pe soselele vasluiene?

- Advertisement -

MARE MINUNE… Sute de soferi din judet, care detin masini cu numele bulgãresti, asteaptã cu nerãbdare schimbarea legii, pentru a putea sã-si înmatriculeze masinile pe Vaslui. De la 1 februarie, dispar opt taxe care tin de regimul permiselor de mediu si a înmatriculãrii autovehiculelor, printre care si controversata taxã de mediu. Astfel, posesorii de masini cu numere de Bulgaria, Italia, Franta, Germania, Spania sau alte tãri din UE – se estimeazã cã în jur de 1.000 de masini cu astfel de numere circulã acum pe soselele judetului Vaslui! – vor da buzna sã-si înmatriculeze masinile vechi. Grav este cã granitele se vor deschide pentru toate hârburile din tãrile vestice, cam cum se întâmplã acum în Republica Moldova.

Celebra taxã de mediu, care a stârnit vii dispute de-a lungul timpului, dispare de la 1 februarie, iar vasluienii îsi vor putea înmatricula masinile fãrã taxele aberante din ultimii ani. Odatã cu ea vor deveni istorie alte sapte taxe care tin de regimul permiselor auto si a înmatriculãrii autovehiculelor. De aceea, din februarie odatã cu scoaterea taxei de mediu, se vor forma cozi mari la Serviciul de Înmatriculare din Vaslui, pentru cã sute de soferi care tineau masinile cu numere de Bulgaria, Italia, Franta sau Anglia vor da buzna sã-si înmatriculeze masinile. De la 1 februarie, vor fi introduse în tarã masini vechi sau foarte vechi, pentru care taxa de mediu costa mult mai mult decât pretul masinilor. Acum, se aduc masini vechi, de 16-17 ani, pe care se plãtesc în Germania sau Italia câteva sute de euro, la care taxa de poluare ar fi în jur de 300 de euro. De la 1 februarie, odatã cu disparitia acestei taxe, pretul masinilor va creste foarte mult. „Cu sigurantã, o masinã pe care o cumperi acum cu 2.000 de euro, la care taxa ar fi 400 de euro, va costa dupã 1 februarie în jur de 3.000 de euro, acesta va fi un biznis bun”, spune un sofer din Vaslui. Cine va stopa acest exod de masini vechi? Cel mai probabil Registrul Auto Român va impune reguli dure, sã vor fi inspectii tehnice obligatorii pentru înmatricularea unui autototurism adus de afarã. Cei de la RAR trebuie sã fie foarte atenti la statiile ITP, la care inspectia tehnicã se trece foarte usor.

Ce taxe dispar de la 1 februarie

Iatã si taxele care nu vor mai fi achitate, din 1 februarie: Taxã examinare pentru obtinerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile si subcategoriile A, A1, B, B1 si B+E – 6 lei; Taxã examinare pentru obtinerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile si subcategoriile C, C1, Tr, D, D1, CE, DE, C1E, D1E, Tb si TV – 28 lei; Taxã examinare persoane cãrora le-a fost anulat permisul de conducere, precum si persoane care au fost respinse de 3 ori la examenul pentru obtinerea aceleiasi categorii a permisului de conducere – 84 lei; Taxã înmatriculare permanentã sau temporarã pentru autovehicule si remorci cu masa totalã maximã autorizatã de pânã la 3.500 kg inclusive – 60 lei; Taxã înmatriculare permanentã sau temporarã pentru autovehicule si remorci cu masa totalã maximã autorizatã mai mare de 3.500 kg – 145 lei; Taxã de autorizare provizorie a circulatiei autovehiculelor si remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar – 9 lei; Taxe de autorizare a circulatiei pentru probe a autovehiculelor si remorcilor – 414 lei; Tarif perceput pentru înregistrarea cererilor persoanelor fizice si juridice privind furnizarea unor date din Registrul national de evidentã a persoanelor, precum si din Registrul national de evidentã a permiselor de conducere si certificatelor de înmatriculare si din registrele judetene si al municipiului Bucuresti de evidentã a permiselor de conducere si certificatelor de înmatriculare – 5 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.