spot_img
spot_imgspot_img
17.4 C
Vaslui
21-mai-2024

Grefierii, proteste spontane în mai multe județe din țară! Sute de oameni au ieșit în stradă

- Advertisement -

Aproximativ 50 de grefieri de la Judecătoria Alba Iulia şi Tribunalul Alba protestează, luni la prânz, nemulţumiţi de diferenţele salariale existente în sistemul de justiţie. Proteste au loc şi în Prahova, Constanţa sau Cluj. La Constanţa aproximativ 30 de salariaţi din justiţie au întrerupt lucrul, iar la Cluj peste o sută.

Sute de grefieri au ieșit luni după amiază în stradă, unde au protestat față de diferențele de salarizale din sistemul de justiției, potrivit Mediafax.

Grefierii şi personalul conex sunt nemulţumiţi şi de creşterea continuă şi alarmantă a volumului de muncă, de inechităţile salariale, de lipsa unor sedii corespunzătoare desfăşurării activităţii profesionale şi a dotărilor necesare în multe dintre instanţe şi parchete.

Potrivit liderului sindical din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, Ministerul Justiţiei a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o adresă prin care comunica faptul că au fost incluse sumele pentru plata diferenţelor doar pentru magistraţi.

Acesta a subliniat că grefierii vor recurge la toate acţiunile legale pentru respectarea drepturilor ce decurg din lege şi care sunt încălcate.

sursa: https://www.realitatea.net/proteste-spontane-in-ara-ale-grefierilor-sute-de-salaria-i_2027709.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.