spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Ce schimbări majore intră în vigoare la 1 februarie și cum îi afectează pe români la buzunar

- Advertisement -

1 februarie vine cu o listă extrem de amplă de schimbări fiscale și legislative. O parte dintre măsuri urmau să fie aplicate de la începutul anului, dar au fost amânate de Guvern, altele presupun aplicarea unor promisiuni ale PSD din celebrul „program de guvernare”.

Pe lista schimbărilor importante care intră în vigoare începând cu 1 februarie se numără creșterea salariului minim, eliminarea a peste 100 de taxe fiscale și parafiscale, introducerea gratuității în transportul cu trenul pentru studenți, dar și anularea plății contribuțiilor de sănătate pentru pensionari.

Salariul minim brut creşte la 1.450 lei

Salariul minim crește la 1.450 lei pe lună, aproximativ 322 euro, începând cu 1 februarie 2017. Aproximativ 1,3 milioane de români vor beneficia de această majorare care înseamnă un plus de 140 de lei la salariul net.

Astfel, valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata creste cu 16% fata de sfarsitul anului 2016. Este vorba de remuneratia de baza, bruta, garantata in plata, pentru un program complet de lucru de 166 de ore in medie pe luna, reprezentand 8,735 lei/ora.

Efectele majorării salariului minin: cresc amenzile de circulație

Șoferii vor plăti amenzi mai mari, începând de miercuri, sancțiunile crescând cu aproximativ 16%. Din cauza creșterii salariului minim pe economie la 1450 de lei, începând cu 1 februarie 2017, se vor majora și amenzile de circulaţie.

Mai exact, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut, conform Codului rutier. Așadar, din februarie 2017, un punct-amendă va reprezenta 145 de lei, față de 125 de lei, cât este acum.

sursa: https://www.realitatea.net/val-de-schimbari-majore-pentru-portofelul-romanilor-incepand-cu-1-februarie-vezi-lista_2028002.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.