spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Vasluiul se „miscã”! 500 de persoane: „Iesi afarã, javrã ordinarã!” (foto)

- Advertisement -

REVOLTÃ ÎN STRADÃ… Vasluienii si bârlãdenii au continuat sirul protestelor fatã de modificãrile legislative fãcute de Guvern. Cei aproximativ 300 de oameni care s-au adunat în Piata Civicã au cerut retragerea ordonantelor de Guvern, demisia avocatului poporului si respectarea statului de drept. Au fãcut apel la luciditate, integritate si încredere. De asemenea, si-au exprimat indignarea fatã de afirmatiile fãcute de presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, care a declarat cã nu este interesat „nici mãcar de 100.000 rãgãlii adunate de undeva”. „Buzatu, rãgãlie esti tu, fiu-tu si mã-sa! P.S: Cum merge ancheta?”, i-au transmis acestuia.

Protestul a început la ora 18:00, cu un mic exercitiu: vasluienii au fãcut cunostintã între ei, iar apoi au pornit într-un mars pe strãzile orasului – Centru – Gara – Rond Mobila – Buium si înapoi. „Nu e un protest cum a fost la Bucuresti, cu certuri, violente, ci o manifestatie atipicã pentru judet, pentru cã noi deja am dat un semnal cã apreciem foarte mult alcoolul. Vrem sã demonstrãm cã noi, vasluienii, suntem oameni inteligenti si inimosi. Astãzi vreau sã vorbim putin si despre încredere si despre ideea de a ne cunoaste unii pe altii. Încã din familie am fost învãtati cã nu trebuie sã acordãm prea multã încredere celorlalti, dar vã spun un singur lucru: dacã noi aici am avea putin încredere 100%, fiecare în fiecare, am putea schimba nu numai judetul, ci întreaga planetã. Succesul se bazeazã pe încredere. Încrederea este cãrãmida de bazã a orice e în viatã. Nimic nu se obtine usor, dar se poate obtine”, a fost îndemnul unuia dintre initiatorii protestului, George Silvestrovici.

„Buzatu îi desconsiderã pe toti cei care au ceva de spus împotriva PSD-ului”

„Ce pot sã mai zici?! Si la Pungesti a avut aceeasi atitudine. A spus <<sã mai bea niste rachiu si sã stea asa, cã doar ei nu au nevoie de apã>>. Probabil cã pãrerea lui despre oameni nu s-a schimbat. Practic, dispretuieste oamenii pe care îi conduce, este acelasi tip de conducere de la nivel national. Nu tin cont de pãrerile celorlalti si îi desconsiderã pe cei care au ceva de spus împotriva PSD-ului. Ar trebui sã-i uneascã pe oameni, nu sã-i dividã”, a spus unul dintre protestatari. „Sunt din Pungesti si, pentru cã eram prin trecere prin oras, am zis sã mã opresc putin. Îmi pare rãu cã sunt doar atâtia vasluieni, ar fi trebuit sã iasã mai multi, pentru a întãri mesajul adresat guvernantilor, cã opinia noastrã conteazã. Nu se poate ca o problemã atât de serioasã sã fie tratatã astfel. Am auzit cã pe domnul presedinte al CJ nu-l intereseazã ceea ce spun <<rãgãliile>> care protesteazã, aceeasi atitudine a avut-o si cu noi la Pungesti. Noi mãcar eram o mânã de tãrani, dar sã zici asa despre 100.000 de oameni, mi se pare foarte urât. Atâtia oameni si-au rupt din timpul liber, pentru a iesi în stradã si a transmite un mesaj, iar el îi trateazã astfel? Nu stiu dacã mai putem schimba ceva, dar tare mã tem cã nu”, a mai spus unul dintre protestatari.

A doua zi de proteste la Bârlad: circa 200 de protestatari cer anularea odonantelor!

Peste 200 de oameni au continuat protestele si asearã, în fata Primãriei Bârlad, pentru a-si manifesta nemultumirea fatã de faptul cã Guvernul Grindeanu a aprobat ordonanta privind modificarea Codurilor Penale si a proiectului de lege privind gratierea. Cei care au venit si joi seara în fata Primãriei Bârlad s-au mobilizat, ca si pânã acum, pe retelele de socializare. S-a scandat „Noaptea, ca hotii”, „Dragnea, nu uita, te asteapta Rahova”, „Chemati elicopterul”, „Iesi afarã, javrã ordinarã!” si „Demisia!”. „Protestãm împotriva intentiilor Guvernului de a legifera prostia, coruptia, abuzul, ne pasã de viitorul copiilor nostri, al nostru!”, a spus unul dintre protestatari. „Am iesit în stradã din cauza acestor trei elefanti: unul e gratierea, al doilea e neglijenta în serviciu si abuzul în serviciu”, a mai adãugat un alt protestatar. Oamenii au încheiat protestul la ora 20.00, promitând cã vor veni si astãzi, de la ora 18.00. „Vom protesta zilnic, pânã când cele douã ordonante vor fi abrogate”, au spus, la unison, cei prezenti asearã la protestul de la Bârlad.

Presedintele PNL Vaslui: „vom actiona pe toate cãile”

Presedintele Partidului National Liberal, doctorul Nelu Tãtaru, a declarat ieri cã „protestele sunt justificate, pentru cã este un atac la justitie”. Acesta a adãugat: „faptul cã au adoptat aceste ordonante noapte târziu aratã minciunile din campania PSD-ului. PNL a mers pe idei reale, fãrã minciuni, iar acum vedem cã aceste ordonante salveazã niste oameni de la a plãti pentru ilegalitãtile fãcute. Suntem împotriva acestor modificãri legislative si vom actiona pe toate cãile, politic si parlamentar”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.