spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Zborul mingii de oină: de la Buhuși în Japonia

- Advertisement -

O buhușeancă stabilită de aproape două decenii în Japonia, Daniela Uchiyama a dus sportul național românesc în Țara Soarelui Răsare. Totodată, Daniela intenționează să invite atleții băcăuani cu șanse de calificare la Tokyo 2020 la un stagiu de pregătire pre-olimpic la Matsudo

A părăsit Buhușiul în urmă cu 19 ani. Lăsând în urmă mări și țări, nu doar orașul natal. Destinația? Japonia. Când a plecat, însă, și-a luat și țara cu ea. Așa este posibil ca în ziua de azi, în Ashikaga, oraș situat la 75 de kilometri de Tokyo, să putem descoperi un colț de România. Cu obiecte de artizanat și pliante turistice, cu mămăliguță și plăcinte poale-n brâu. „Când îți iubești cu adevărat țara, o porți cu tine în suflet oriunde mergi în lume. Și simți o mare bucurie când ai posibilitatea să le povestești celor din jur despre ea”, explică Daniela Uchiyama, buhușeanca noastră din Ashikaga.

Nu doar engleză

Căsătorită cu Makoti Uchiyama, cu care are două fete, Ayame și Shiori, Daniela lucrează în cadrul Inspectoratului Școlar din Ashikaga, predând engleză la școala primară și la grădiniță. Pe lângă cunoștiințele de limbă engleză, ”doamna profesoară” are grijă ca micuții japonezi să deprindă și tainele unui sport cu vechime. Și nu orice sport, ci unul tradițional românesc, oina. Așa a apărut în Țara Soarelui Răsare, încă de acum patru ani, „Comitetul de Implementare a Oinei în Japonia”. Președinte? Daniela Uchiyama, of course.

sursa: http://www.desteptarea.ro/zborul-mingii-de-oina-de-la-buhusi-in-japonia/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.