spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Violatorii din Vãleni, temporar, conditii de lux în Penitenciarul Vaslui

- Advertisement -

LA MAI BINE…Mãcar pentru o perioadã de timp, cei sapte violatori din Vãleni se pot bucura de conditiile oferite de Penitenciarul Vaslui. Cel putin pânã pe 22 februarie, atunci când a fost fixat termenul de judecatã în care se va pune în discutie cererea de revizuire a pedepselor. Astfel, dacã la termenul de sãptãmâna trecutã o parte din rude vãrsau lacrimi amare dupã ce si-au vãzut odraslele încãtusate, pentru o perioadã de timp, acestea pot fi multumite. Copiii lor au iesit provizoriu din infernul numit „Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi” si adusi în cel mai modern si mai luxos penitenciar din tarã. Cei sapte violatori din Vãleni au ajuns, din nou, în fata instantelor, la mai bine un an de la comdamnare, dupã ce „liderul” lor, Silviu Burada, a cerut revizuirea sentintei. Nu se stie, deocamdatã, dacã acesta are si un motiv pentru asemenea cerere sau e doar un tertip pentru a mai iesi din spatele gratiilor si pentru ca el si prietenii lui sã-si mai dezmorteascã picioarele pe holurile Judecãtoriei Vaslui.

Fericire mare pe capul celor sapte violatori din Vãleni, dar si a rudelor acestora. Tinerii, trimisi dupã gratii pentru viol, au scãpat, mãcar pentru o perioadã scurtã de timp, de conditiile din Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi. Dupã ce „liderul” violatorilor a cerut revizuirea pedepselor, tinerii vãlenari au ajuns, sãptãmâna trecutã, în fata judecãtorilor. Cum termenul de judecatã a fost amânat si a fost fixat un nou termen pentru 22 februarie, violatorii au rãmas, în tranzit, la Penitenciarul Vaslui. Unele surse vorbesc cã acestia vor rãmâne aici pânã la finalizarea acestei cereri. În aceste conditii, este de înteles zâmbetul de pe chipurile celor sapte tineri acuzati din Vãleni atunci când au ajuns pe holurile Judecãtoriei Vaslui. În afarã de faptul cã au fost întâmpinati de o parte dintre rude, acestia au reusit sã scape, chiar dacã pentru câteva zile, de conditiile închisorii iesene, recunoscutã ca una dintre cele mai dure din tarã. De asemenea, rudele acestora vor putea sã-i viziteze mai usor, fãrã sã mai fie nevoiti sã parcurgã distanta pânã în judetul vecin. Rãmâne de vãzut ce se va întâmpla, în schimb, pe 22 februarie, în sala de judecatã, acolo unde instanta va lua o decizie legatã de cererea formulatã de Silviu Burada privind revizuirea sentintelor date de cãtre Curtea de Apel Iasi. Dacã au sau nu motive pentru asemenea cerere, acest lucru se va stabili la urmãtorul termen. Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate de politisti a rezultat faptul cã, în seara respectivã, în jurul orei 19.30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Burada, de 20 ani, si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani, si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Amãnuntele legate de ceea ce s-a întâmplat în cazul violatorilor din Vãleni sunt cutremurãtoare si majoritatea nu pot fi scrise sau spuse în cuvinte. Cert este faptul cã cei sapte violatori au dat dovadã de sadism si au fãcut tot ce le-a stat în putintã pentru a-si umili si dezumaniza victima.

Pedepsele celor sapte violatori din Vãleni

CONDAMNARE…Curtea de Apel Iasi s-a dovedit neîndurãtoare cu cei sapte violatori din Vãleni, chiar dacã inculpatii au sperat, pânã în ultimul moment, cã vor avea parte de clementã de la magistratii ieseni. Pânã la urmã, ceea ce era de asteptat, s-a si întâmplat. La mai bine de un an de la comiterea faptei, magistratii au dat pronuntarea sentintei definitive. Dacã Judecãtoria Vaslui a pronuntat pedepse cuprinse între 5 ani si 8 luni si 8 ani si 4 luni, de data aceasta, cea mai mare pedeapsã a ajuns la 10 ani. Astfel, Silviu Burada a primit 10 ani de închisoare dupã ce, initial, a fost condamnat la 8 ani si patru luni de închisoare. Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani si 8 luni de închisoare, dupã ce pedepasa dictatã la Vaslui a fost de 7 ani. Petricã Bolboceanu a primit o majorare si pedeapsa a ajuns la 8 ani si 6 luni dupã ce, initial, a fost trimis dupã gratii pentru 7 ani. Avãdanei Silviu a fost condamnat la 8 ani de închisoare dupã ce, initial, a primit o condamnare de 7 ani. De asemenea, Bogdan Ionut Boicu a fost trimis dupã gratii 6 ani si 4 luni. Instanta vasluianã l-a trimis, initial, dupã gratii, 5 ani si 8 luni. Cea mai micã pedeapsã a primit-o mezinul din grupul violatorilor. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu douã luni mai mult fatã de instanta Judecãtoriei Vaslui. De asemenea, daunele morale pe care inculpatii sunt nevoiti sã le plãteascã au crescut de la 50.000 de lei, la 70.000 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.