spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Director adjunct, cu firmã privatã „la secret” si serviciu la stat!

- Advertisement -

„Incompatibilul” de la DSVSA

STAT ÎN STAT…Caz revoltãtor la Directia Sanitar-Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui. Directorul adjunct al institutiei, dr. Nelu Munteanu, conduce tot felul de afaceri private, trecute pe numele unor colaboratori de-ai sãi, în timp ce încaseazã un salariu de 5-6.000 de lei pe lunã, de la stat. Sute de mii de lei din activitãti din domeniul sanitar-veterinar sunt derulate anual prin firma Medivet AMN SRL, firmã condusã din umbrã de cãtre Munteanu. Actualul director adjunct s-a înregistrat în 2009 la Directia Sanitar-Veterinarã a judetului ca titular al unui cabinet de medicinã veterinarã în comuna Albesti, lucru în vigoare si astãzi. În 2011, acesta s-a înregistrat si cu o farmacie veterinarã în Murgeni, trecând „la înaintare” un alt medic veterinar, Irinel Cãrãrusã. Pentru cã, de ani de zile, Munteanu nu îsi mai îndeplineste atributiile de medic veterinar, acesta ar fi trebuit sã anunte Consiliul Judetean al Colegiului Medicilor Veterinari din România, lucru pe care nu l-a fãcut. Din contrã, acesta este în incompatibilitate, în acest moment, dat fiind cã este înregistrat în scriptele DSVSA, unitate pe care o conduce, atât cu cabinet veterinar în satul Crasna, comuna Albesti, cât si cu farmacia veterinarã de la Murgeni. Mai grav, acesta a cerut inspectorilor din DSVSA Vaslui sã nu mai facã niciun control, în timp ce sute de litri de lapte provenit de la vaci bolnave cu leucozã sunt distribuiti zilnic la automatele din judet.

Medivet AMN, firma lui Nelu Munteanu a avut venituri, în 2015, de peste 326.000 lei, cu un profit net de 31.700 lei. Firma existã din 2001, însã a fost trecutã pe tot felul de persoane, pentru a i se pierde urma adevãratului proprietar. În Monitorul Oficial din 22 ianuarie 2007, deci acum zece ani, gãsim cine este de fapt adevãratul patron de la Medivet AMN. „Societatea Comercialã MEDIVET AMN – S.R.L., Vaslui ACT ADITIONAL la statutul Societãtii Comerciale MEDIVET AMN – S.R.L., autorizatã prin sentinta civilã nr. 257 din 3.04.2001 a Tribunalului Vaslui si înmatriculatã la Oficiul registrului comertului cu nr. J 37/100/2001, cod unic de înregistrare 14056540.

Subsemnatul Munteanu Nelu, de cetãtenie românã, cu domiciliul în Vaslui, asociat unic al Societãtii Comerciale MEDIVET AMN – S.R.L., cu sediul în Vaslui, str. Mãrãsesti nr. 6, judetul Vaslui, în baza Legii nr. 31/1990 si a statutului societãtii am hotãrât: Completarea obiectului de activitate al societãtii cu urmãtoarele: 7470 – activitãti de întretinere si curãtare a clãdirilor; 9001 – colectarea si tratarea apelor uzate; 9002 – colectarea si tratarea ltor reziduuri; 9003 – salubritate, depoluare si activitãti similare; 0501 – pescuit; 0502 -pisciculturã; 9302 – coafurã si alte activitãti de înfrumusetare; 6312 – depozitãri; 5112 – intermedieri în comertul cu combustibili, minerale si produse chimice pentru industrie; 5146 – comert cu ridicata cu produse farmaceutice; 7487 – alte activitãti de servicii prestate în principal întreprinderilor; 5246 – comert cu amãnuntul cu articole de fierãrie, cu articole din sticlã si cu cele pentru vopsit; 5190 – comert cu ridicata cu alte produse”. Deci, în 2007, Munteanu era patronul Medivet AMN, lucru care s-a mai perpetuat încã vreo câtiva ani. În 2009, primeste un certificat de înregistrare pentru cabinetul medical veterinar de la Crasna, iar în 2011 ia certificat pe o farmacie veterinarã în Murgeni, care functioneazã si acum. În 2012, stiind cã urma sã fie numit la conducerea DSVSA Vaslui, trece afacerea pe numele dr. Ionel Ciprian Cãrãrusã, cãruia îi dã si un cabinet veterinar – tot prin firma sa, bineînteles! – în comuna Tutova. Doi ani mai târziu, Munteanu îsi mai pierde o datã urma, convenind cu Cãrãrusã ca afacerea sã fie preluatã de Gabi Larisa Coman, din orasul Murgeni. Pe 11 septembrie 2015, afacerea directorului adjunct de la DSVSA Vaslui se mutã în comuna Lipovãt, acolo unde îsi alocã, în baza functiei, si cabinetul veterinar din comunã. Una peste alta, Nelu Munteanu si-a tras, de când este director, atât farmacie veterinarã, cât si circumscriptii sanitar-veterinare în mai multe comune, lucru cunoscut la DSVSA, însã trecut sub tãcere de fostul director Traian Petcu. Existã, însã, o adresã a Colegiului Medicilor Veterinari, în care se specificã cã atât Munteanu, cât si Cãrãrusã, acolitul sãu, sunt în ilegalitate, pentru cã detin cabinete veterinare, desi nu mai profeseazã. Pentru acest director numit cu oblãduirea sefilor pesedisti de la Vaslui, nu conteazã acest „detaliu”. Este director adjunct si titular de document la farmacia din Murgeni, fapt care îl situeazã în incompatibilitate. Pentru aceste fapte, Munteanu ar trebui sã-si dea demisia sau sã fie demis. Dar, sunt si alte fapte extrem de grave, cazuri în care Politia ar trebui sã intervinã, însã se face cã nu vede.

Lapte cu leucozã, atentat public la viata a mii de vasluieni

Un scandal care s-a petrecut la finele anului trecut aratã modul scandalos în care acest director aflat în stare de incompatibilitate întelege sã-si facã treaba. O firmã din Murgeni, care detine ferme cu vaci de lapte si al cãrui patron este prieten cu Munteanu, a primit o amendã de 12.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare. Patronul din Murgeni avea vaci bolnave de leucozã, astfel cã efectivele ar fi trebuit tinute departe de ferma în care erau cazate. Ori, patronul a introdus pe sest vacile bolnave în fermã, fiind descoperit si amendat de cãtre inspectorii DSVSA Vaslui. Bineînteles, afaceristul a mers si s-a plâns la prietenul Munteanu, care a fãcut o crizã de personalitate si a cerut încetarea controalelor sanitar veterinare în tot judetul. Practic, directorul adjunct le-a cerut inspectorilor sã închidã ochii la neregulile din judet si sã nu mai amendeze nicio firmã. Ori, spun sursele noastre, în timp ce inspectorii DSVSA nu mai fac niciun control, sute de litri de lapte provenit de la vaci bolnave cu leucozã sunt introdusi zilnic în automatele din tot judetul, în care se vinde la liber lapte proaspãt. Câtã vreme laptele luat de la automate nu este fiert, acesta este un real pericol de îmbolnãvire a populatiei, lucru cunoscut de dr. Munteanu. Însã, cum acesta are interesul sã acopere firma din Murgeni – probabil, pentru cã patronul fermei cumpãrã medicamente de la firma directorului adjunct! – mari cantitãti de lapte infestat ajung pe pietele din Vaslui si Bârlad, în fiecare zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.