spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Referendumul lui Iohannis, aprobat cu unanimitate de voturi de Parlament

- Advertisement -

Plenul reunit al Parlamentului a avizat favorabil, cu unanimitatea de voturi, referendumul declanșat de Klaus Iohannis pe tema justiției

UPDATE: Plenul Parlamentului a avizat favorabil, luni, solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind inițierea unui referendum național cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

Avizul Parlamentului în cazul referendumului este consultativ. Zilele trecute, liderul PSD, Liviu Dragnea, dădea asigurări că solicitarea președintelui va primi un aviz favorabil.

Șeful statului a anunțat un referendum încă din ianuarie, de când au apărut primele discuții privind ordonanța Guvernului de modificare a codurilor penale.

La dezbaterile din comisiile juridice, membrii PSD au declarat că un referendum nu ar fi necesar pentru că toată lumea e de acord cu lupta împotriva corupției. În plus, acest demers ar costa aproximativ 250 de milioane de lei, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pe 2017, a declarat senatorul PSD, Șerban Nicolae.

sursa: https://www.realitatea.net/referendumul-anun-at-de-pre-edintele-iohannis-pe-masa-parlamentului_2032093.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.