spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Șeful de post de la Moldoviţa şi alte şapte persoane, afaceri ilegale cu tiruri întregi de lemn de contrabandă

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a celor opt inculpaţi din dosarul în care este implicat şeful de post din comuna Moldoviţa. Cercetările în acest dosar au demarat la mijlocul lunii decembrie, după ce activitatea infracţională a şefului de post Vasile Niga Solcan a fost monitorizată de anchetatori timp de aproximativ două luni de zile. Pe numele şefului de post şi ale celor şapte complici au fost aduse mai multe acuzaţii de comitere a unor infracţiuni deosebit de grave, Vasile Niga Solcan aflându-se şi astăzi după gratii, în stare de arest preventiv.

Acuzaţii grave pe numele lui Vasile Niga Solcan, fostul şef de post din Moldoviţa
În urma probatoriului întocmit de anchetatori, în sarcina inculpatului Vasile Niga Solcan au fost constatate nouă infracţiuni. În momentul în care acesta a fost luat în vizor de anchetatori, îndeplinea funcţia de şef de post la Postul de Poliţie Moldoviţa. Acesta este acuzat că în perioadaoctombrie-decembrie 2016, deşi era de serviciu, a organizat transportul unor cantităţi de material lemnos pentru care nu existau documente de provenienţă sau de transport. În alte cazuri, deşi acesta avea informaţii despre efectuarea unor asemenea transporturi de către alte persoane, nu a luat măsuri de oprire şi de constatare a faptelor, neaplicând sancţiunile contravenţionale, de confiscare a materialului lemnos şi a vehiculelor cu care acesta era transportat, prevăzute de lege. Din probele administrate de procurori a rezultat faptul că un număr mare de persoane din comunele Moldoviţa şi Frumosu deţin, comercializează şi transportă material lemnos, fără a avea documente de provenienţă. Principala complice a şefului de post a fost inculpata Luiza Maria Tcaci, care se numără printre cei care achiziţionau material lemnos fără documente legale de provenienţă, pe care fie îl depozita la locuinţa sa şi îl valorifica ulterior, fie îl încărca direct de la furnizori şi îl transporta la cumpărători. Materialul lemnos era procurat de inculpată atât pentru sora sa, Mirela Modesta Bittar, cât şi pentru inculpatul Vasile Niga Solcan. O parte din acest material lemnos era valorificat de agentul de poliţie Vasile Niga Solcan, care îl debita la banzicul pe care îl deţine. Un alt inculpat în acest dosar este Liviu Ilie Ruscan, acesta fiind cel la care apela Vasile Niga Solcan pentru transportul materialului lemnos atunci când nu o putea face cu mijloacele sale. În cadrul aceluiaşi dosar apare drept inculpat şi Vasile Ionuţ Craiuţ, cel care asigura prelucrarea lemnului în hala de debitare deţinută de şeful de post şi căruia acesta îi încredinţa autovehicule pentru a face deplasări cu ele, deşi ştia că inculpatul Craiuţ nu posedă permis de conducere.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-03-03/Seful-de-post-de-la-Moldovita-si-alte-sapte-persoane-afaceri-ilegale-cu-tiruri-intregi-de-lemn-de-contrabanda

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.