spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Cei mai importanti liberali din judet cer ca fostul securist Plesu sã facã un pas înapoi

- Advertisement -

DECIZIE… Zilele bârlãdeanului Corneliu Plesu în PNL Vaslui sunt pe terminate. Colegii de partid îi cer, în lumina ultimelor decizii luate la Bucuresti, conform cãrora persoanele care au colaborat cu fosta Securitate sã fie excluse din partid, sã facã un pas înapoi, în caz contrar va fi exclus din organizatie. Plesu detine atât functia de consilier local, cât si pe cea de sef de cabinet a parlamentarului Daniel Olteanu, dar nu pare prea convins cã trebuie sã plece din partid. Echipa care se cristalizeazã în jurul doctorului Nelu Tãtaru, actualul presedinte interimar, pare decisã sã facã o curãtenie totalã în PNL, dupã care sã se treacã la treabã, pentru cã inamicul politic este în afara partidului si se numeste PSD.

Corneliu Plesu rezistã si nu vrea sã pãrãseascã Partidul National Liberal, desi a participat, sâmbãtã, la sedinta Consiliului National de Coordonare, unde s-au luat decizii foarte clare. Printre altele, acolo s-a cerut excluderea din partid a celor care au colaborat cu Securitatea. „Eu, din câte stiu, o astfel de prevedere a existat în statut si pânã acum. Nu este o noutate. Faptul cã ni se cere ca fostii securisti sã fie exclusi, îl consider normal pentru a avea o imagine mai bunã în ochii electoratului. Stiti cum se spune: unde e lege, nu-i tocmealã. Vom convoca o sedintã de îndatã la organizatia municipalã PNL Bârlad si vom discuta despre statut si despre situatia dlui Plesu, cu cãrtile pe masã. Vom pune în aplicare deciziile Consiliului National de Coordonare”, anuntã primarul municipiului Bârlad, liberalul Dumitru Boros. La Negresti, un alt liberal cu greutate, Cristi Rusu, cere si el excluderea din partid a celor care au colaborat cu fosta Securitate. „Avem criteriile de integritate, care au fost valabile atât la alegerile locale, cât si la cele parlamentare, care prevãd limitãri pentru cei care au colaborat cu fosta Securitate. Vreau ca aceia care sunt în aceastã situatie, în judetul Vaslui, inclusiv dl. Plesu, sã înteleagã utilitatea acestui demers, nu mai vrem sã fie tras partidul înapoi cu persoane compromise”, explicã Rusu. Primarul PNL de la Tãcuta, Ionel Florin, spune cã liberalii trebuie sã asculte de glasul strãzii din ultimele luni, de sutele de mii de oameni care au cerut o clasã politicã curatã. „Tot ceea ce s-a hotãrât sâmbãtã la Bucuresti, vom pune în aplicare si în judetul Vaslui, sã fie clar. Vom aduce la cunostintã conducerii centrale si despre situatia acelor consilieri judeteni, care au ajuns acolo pe munca primarilor PNL din tot judetul si care au votat cu PSD la alegerea presedintelui de Consiliu Judetean, dar si cazurile unor persoane care au colaborat cu fosta Securitate si acum nu vor sã plece din functii. Se stiu numele celor care au colaborat cu fosta Securitate, trebuie sã facã un pas înapoi, pentru cã PNL vrea sã se lepede de trecut”, anuntã primarul comunei Tãcuta.

O echipã care se adunã în jurul dr. Tãtaru, pentru un PNL mai puternic si mai unit

Se cristalizeazã, în paralel cu dorinta de a face curãtenie în partid, si o echipã care se anuntã a fi câstigãtoare, liberali cu rezultate bune, oameni integri, care îl vor sustine pe doctorul Nelu Tãtaru pentru functia de presedinte al organizatiei judetene. O echipã care doreste ca PNL Vaslui sã se transforme într-o organizatie redutabilã, capabilã sã lupte cu PSD la urmãtoarele alegeri locale. „Sunt oameni care au demonstrat cã sunt voci distincte în comunitãtile din care provin, cum ar fi dl. primar Boros, de la Bârlad, doctorul veterinar Dan Cain, de la Murgeni, inginerul Cristi Rusu, de la Negresti, sau Marius Arcãleanu, la Vaslui, dar si primarii de la Botesti, Vetrisoaia si multi altii, care vom lupta pentru ca dl. Tãtaru sã fie presedintele PNL Vaslui”, explicã primarul comunei Tãcuta, Ionel Florin. Idee sustinutã si de fostul candidat la primãria Negresti, Cristi Rusu, care sustine echipa dr. Tãtaru. „Este o echipã logicã, formatã din oameni care au candidat în comunitãtile din care provin, nu s-au înghesuit pe liste de consilieri locali si judeteni. Faptul cã aducem la aceeasi masã colegi de la fostul PNL si de la fostul PDL demonstreazã cã vom face partidul cu mult mai puternic în judetul Vaslui”, explicã Rusu. La fel, primarul Bârladului, Dumitru Boros, vrea ca PNL sã fie puternic, în jurul dr. Tãtaru. „Am spus si o repet: îl sustin fãrã rezerve pe dr. Nelu Tãtaru pentru functia de presedinte al organizatiei judetene. Voi face echipã alãturi de domnia-sa, vom face o organizatie puternicã, pentru viitoarele alegeri locale”, mai spune primarul Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.