spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Klaus Iohannis: Credem într-o Uniune Europeană puternică, solidară, unită. Trebuie să o realizăm împreună, toţi cei 27

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European de primăvară, anunţă Administraţia Prezidenţială. Klaus Iohannis a reiterat poziţia României privind viitorul Europei cu o singură viteză.

RomaniaTV.net aurmărit live declaraţia preşedintelui.

Declaraţia integrală a preşedintelui Klaus Iohannis, transcrisă de Administraţia Prezidenţială:

Astăzi şi mâine voi participa, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vor fi legate de ocuparea forței de muncă, creştere economică şi competitivitate, migraţie, aspecte instituţionale, precum şi relaţii externe ale Uniunii Europene, cu accent pe situaţia din Balcanii de Vest.

Mâine va avea loc o sesiune a Consiliului European în format UE27, adică fără Marea Britanie, unde vom discuta informal despre viitorul Uniunii Europene, în perspectiva Summitului de la Roma din 25 martie. Și o să mă refer mai întâi la acest subiect, chiar dacă el nu se discută acum la Bruxelles în mod aprofundat. Tema este însă una fundamentală, pentru că de ea se leagă viitorul construcţiei europene. A generat, această temă a viitorului Uniunii, un interes firesc în rândul opiniei publice de la noi, dar și din alte țări, pentru că punerea în discuţie nu se referă doar la viitorul Uniunii, ci evident, în același mod, şi la viitorul României, fiind parte din Uniunea Europeană.

Fac încă o dată precizarea că suntem chiar la începutul fazei de dezbatere, plecând, sigur, de la Carta Albă, de la cele cinci scenarii propuse de Preşedintele Comisiei Europene. Nu suntem în faza de decizie și nici nu putem să fim siguri că vom alege unul din aceste cinci scenarii. Este felul în care Președintele Comisiei a văzut variantele, dar e posibil ca, pe parcursul discuțiilor, și vă asigur că vor fi multe discuții nu numai la noi, ci și la Bruxelles, s-ar putea să apară alt scenariu ca fiind mai potrivit, mai convenabil, mai fezabil.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/klaus-iohannis-declaratie-de-presa-inainte-de-plecarea-la-bruxelles_344829.html#ixzz4apGeAZDW

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.