spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Uite cât tupeu are fostul securist Corneliu Plesu: „pozã de familie” alãturi de presedinta PNL, Raluca Turcan!

- Advertisement -

TUPEU DE SECURIST… De mai bine de 20 de ani, liberalul bârlãdean Corneliu Plesu se dã drept mare luptãtor anti-PSD. De fapt, Plesu are veleitãti de mare farseur, pentru cã face mai mereu jocurile pesedistilor, crezând cã nu îl observã nimeni. Ultima ispravã a liberalului-securist este o pozã pe care acesta a realizat-o alãturi de presedinta PNL, Raluca Turcan, fotografie pe care acesta a postat-o pe paginile de Facebook ale liberalilor care îl tin în brate, respectiv primari (unii!) din zona Bârladului, dar si deputatul Daniel Olteanu, care l-a „racolat” drept sef de cabinet parlamentar. În pozã, alãturi de Turcan apar mai multi membri PNL din zona Vasluiului, primari, sefi de organizatii locale, consilieri locali sau judeteni, dar si… Corneliu Plesu! Individul care, în urmã cu 30-35 de ani furniza informatii la Securitate – fapt dovedit de arhivele CNSAS – a crezut cã poate scãpa la nesfârsit de statutul PNL, care prevede cã fostii colaboratori ai Securitãtii pot rãmâne la nesfârsit în partid.

Corneliu Plesu nu pleacã din PNL Vaslui, desi faptele sale din trecut ar trebui sã-l îndemne la pasul înapoi din partid, conform statutului. Mai mult, cu tupeu, fostul colaborator al Securitãtii – dovedit, nu din vorbe! – a organizat plecarea primarilor liberali din zona Bârladului la sedinta Consiliului National de Coordonare a PNL, de sâmbãta trecutã, semn cã omul îsi doreste sã fie un pion important în judet, la fel cum fãcea înainte de 1989, când nu avea nicio jenã în a-si pârâ colegii la Securitate. Mai mult, crezând cã va manipula conducerea nationalã a partidului si nu va fi dat afarã din rândurile liberalilor, a aranjat o asa-zisã sedintã foto, în care el apare cu un rânjet triumfãtor, de genul: „Vedeti cum vã sfidez pe toti? Stau alãturi de presedinta PNL si nu îmi puteti face nimic!”. Fostul securist este sustinut cu patimã si de unii primari PNL din zona Bârladului, care ar face orice pentru ca Plesu sã nu plece din partid. Unul dintre acestia este primarul de la Suletea, Ciprian Tamas, care strângea semnãturi pentru candidatura lui Chelmu, înainte de alegerile parlamentare, iar acum se dã mare liberal. Iatã ce scrie Tamas pe pagina sa, în apãrarea lui Plesu: „Desi a fost 4 ani senator, domnul Tãtaru nu a fãcut nimic pentru judetul Vaslui, nu a ajutat niciodatã un primar liberal, probabil nu a vrut sã deranjeze! Din noiembrie 2016, este numit presedinte interimar al PNL Vaslui! Desi au trecut 5 luni de când este presedinte, nu a fost în stare sã convoace o sedintã a Biroului Politic Judetean, din contrã, a umblat disperat pe la Bucuresti sã schimbe biroul! Primarul de la Gherghesti, Nixon Ibãnescu, nu reuseste sã ducã la MDRAP proiectele comunei sale, pentru cã nu are cvorum în Consiliul Local sã le poatã aproba! Desi are procedura completã pentru excluderea consilierilor trãdãtori din partid, presedintele îsi bate joc în continuare, nu de Nixon, ci de întreaga comunã Gherghesti! Fac apel la domnul deputat Daniel Olteanu sã intervinã si sã deblocheze situatia administrativã de la Gherghesti! Primarii nu sunt bãtaia de joc a lui Tãtaru! Noi, spre deosebire de el, am fost alesi, nu am fost numiti!!! Pe domnul Plesu îl puteti acuza de orice, dar de neimplicare în partid, de lasitate sau trãdare a principiilor partidului, sã nu o faceti niciodatã, nici mãcar în glumã!!!”.

Aceasta este povestea lui Plesu, cea adevãratã!

Constantin Corneliu Plesu a fost implicat într-un urias scandal politic în anul 2012, din cauza dosarului descoperit de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitãtii (CNSAS), în timpul mandatului sãu de consilier local al municipiului Bârlad. Consilierii locali bârlãdeni de la PSD i-au acuzat pe sefii de partid ai lui Plesu cã nu i-au retras sprijinul politic, tocmai pentru a rãmâne pe functie, desi pe numele lui politicianului existau note informative întocmite în anii ’80. Dovada clarã este decizia numãrul 286 a CNSAS unde scrie cã „se stabileste clar cã implicarea în activitatea de politie politicã a domnlui Plesu Constantin Corneliu, fiul lui Gheorghe si Maria, nãscut la data de 21.05.1958 în localitatea Bârlad, judetul Vaslui, îndeplinind conditiile legale privind atribuirea calitãtii de colaborator al securitãtii ca politie politicã”. Mai mult, o decizie definitivã si irevocabilã a Curtii de Apel Iasi parafa concluziile CNSAS. „Vasile Raicu” sau „Ion Raicu” Acestea sunt numele sub care Cornel Plesu a semnat notele informative între 31 septembrie 1982 si 3 august 1987, moment în care regimul constatã cã „pe parcursul colaborãrii, s-a achitat în conditiuni bune de sarcinile primite, furnizând informatii de interes operativ. Întrucât cel în cauzã a devenit membru P.C.R., fiind confirmat de organele judetene de partid, rugãm a se aproba încetarea legãturii”, se spune în dosar. Mult mai concludente sunt notele acestuia despre cãlãtoriile în strãinãtate a unor cadre didactice: „Notã informativã, din 18.08.1988, copie olografã (scrisul apartine ofiterului), semnatã „Dumitrache”, înregistratã „Raicu Vasile”, despre o excursie de grup în URSS, în timpul cãreia X., director la Liceul nr. 2, „a fãcut bisnitã cu coniac si cu alte obiecte; a întrecut chiar mãsura cu coniacul, mai ales cã îl prepara pe loc, din alcool si colorant”. Nota ofiterului: „Cele sesizate s-au verificat. S-a fãcut chiar informare la organele P.C.R. si formatiunea pasapoarte” – dosarul R 2006, f. 2″, am încheiat citatul. În 1988 s-a mutat cu „turnãtoria” la Bârlad, dupã cum reiese din nota de analizã, din 20.08.1988: „Informatorul a fost transferat din iulie 1985 la Securitatea Bârlad. /…/ A furnizat un numãr de 6 informatii, care au fost exploatate în principal la buletin. Numãrul mic de informatii se datoreazã faptului cã informatorul are doar posibilitãti pe lângã tinerii ce frecventeazã discoteca de la clubul tineretului, iar pe lângã alte categorii de persoane are posibilitãti mai reduse.” – dosarul R 2006, f. 1″, se spune în decizie. În anul 1989, odatã cu intrarea în PCR, Plesu este „absolvit” de legãtura de colaborare. Cu toate astea, în baza tuturor dovezilor de la dosar, CNSAS l-a declarat în urmã cu cîtiva ani pe Corneliu Plesu colaborator al fostei Securitãti. Ca sã vii acuma si sã te fotografiezi cu presedinta PNL, este clar un tupeu fãrã margini din partea lui Plesu, care nu vrea cu niciun chip sã plece din Partidul National Liberal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.