spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Deşi au trâmbiţat că vor crea un grup de lucru, PD a înregistrat uninominalul fără consultări; „Aţi vrut să creaţi impresia unor discuţii ample asupra unei idei demult pregătite ştim noi unde”

- Advertisement -

Proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral, înregistrat acum două zile de Partidul Democrat, a ajuns în Parlament fără să fie supus discuţiilor, consultărilor largi şi fără a trece expertiza grupului de lucru despre care au anunţat cu mare fast promotorii controversatului proiect. Mai mult, acel grup de lucru, din care urmau să facă parte reprezentanţii grupurilor parlamentare, experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, nici măcar nu a fost creat.

Declaraţia a fost făcută de deputata PCRM Inna Şupac, în plenul Parlamentului, care a menţionat că anunţul privind crearea acestui grup a fost făcut doar pentru a crea impresia unor discuţii largi. În realitate, totul s-a hotărât fără consultări şi cu totul în altă parte decât în Parlament.

„Domnule Candu, pe 28 februarie aţi semnat un demers pe numele fracţiunii noastre prin care ne-aţi informat că Parlamentul a recepţionat mai multe solicitări din partea ONG-urilor cu privire la organizarea unui grup de lucru al cărui scop primordial ar fi revizuirea Codului electoral. În context, aţi solicitat să delegăm un reprezentant al fracţiunii în acest grup de lucru. Având în vedere că pe parcursul mai multor campanii electorale am constatat existenţa unor lacune în Codul Electoral, fracţiunea PCRM m-a delegat pe mine în grup, dar între timp au parvenit unele schimbări majore”, a declarat Inna Şupac.

„Fără a începe discuţiile în cadrul grupului de lucru, adică fără a înfiinţa acest grup de lucru, dumneavoastră şi partidul pe care îl reprezentaţi aţi venit cu iniţiativă legislativă înregistrată care schimbă radical sistemul electoral. Şi ONG-urile s-au retras pentru că ei şi noi am avut în vedere îmbunătăţirea sistemului electoral existent, dar nu schimbarea lui pe placul cuiva”, a adăugat depuata.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2017/3/17/desi-au-trambitat-ca-vor-crea-un-grup-de-lucru-pd-a-inregistrat-uninominalul-fara-consultari-ati-vrut-sa-creati-impresia-unor-discutii-ample-asupra-unei-idei-demult-pregatite-stim-noi-unde/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.