spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Bârlãdean jignit, umilit si lãsat fãrã permis de un agent de la Rutiera

- Advertisement -

Acuzatii grave

TUPEU… Agentul de politie este acuzat cã a favorizat exact soferul vinovat, care a întors pe linie continuã.

LA JUDECATÃ… Un caz ciudat în trafic s-a petrecut în noaptea de vineri/sâmbãtã, pe B-dul Primãverii din Bârlad. Marian Torcescu, un om de afaceri bârlãdean, a avut un incident în trafic, cu un alt sofer, de pe o masinã Audi, despre care Marian Torcescu spune cã ar fi ruda unui politist local. La fata locului a sosit Ionel Dumitrascu, agent al Biroului de Politie Rutierã Bârlad, împreunã cu un alt politist rutier, iar de la o banalã „stergere” între douã masini în trafic s-a ajuns la un veritabil scandal. Acuzele bârlãdeanului Marian Torcescu se îndreaptã cãtre politistul Ionel Dumitrascu, cel care, în viziunea lui, l-a favorizat pe celãlalt sofer, luându-i lui permisul de conducere pentru 60 de zile. Omul spune extrem de multe, arãtând cât de arogant a fost politistul Dumitrascu cu el, cum l-a umilit si l-a jignit, el urmând sã se adreseze atât conducerii Politiei Bârlad si IPJ Vaslui, cât si instantei de judecatã, unde va contesta provesul verbal încheiat de politist. Culmea este cã, oricât am cãutat sã aflãm cine este soferul celãlalt, care a „beneficiat” de gratiile politistului Dumitrascu, n-am reusit, sursele noastre totusi precizând cã ar fi rudã cu un politist local. De la IPJ Vaslui n-am reusit sã aflãm mare lucru, deoarece fiind week-end, la Biroul de Relatii cu mass-media al IPJ Vaslui, în fisa postului de purtãtor de cuvânt nu este trecut, probabil, cã se pot da informatii si în week-end!

Un bârlãdean, Marian Torcescu, om de afaceri în oras si detinãtor al unui autoturism cu care se deplaseazã pentru a-si face aprovizionarea si a merge la muncã, a venit cãtre mass-media cu o problemã pe care vrea sã o facã publicã. Omul a fost implicat în noaptea de 31 martie/1 aprilie, la ora 23.10, într-un incident minor, la intersectia dintre strada Prutului cu B-dul Primãverii, din Bârlad. Dupã cum relateazã el, venind dinspre strada Prutului, a dorit sã facã la dreapta, spre Cerbul de Aur. S-a uitat bine, a încetinit, având semnul „Cedeazã Trecerea”, iar de la garã spre Cerbul de aur nu venea niciun autoturism. Singura masinã pe care a vãzut-o venea pe celãlalt sens de mers, dinspre Cerbul de Aur spre garã. Atunci a pornit ca sã iasã în intersectie, când s-a trezit cu masina ce venea din fatã, cã a întors brusc pe trecerea de pietoni fãcând o întoarcere neregulamentarã, fiind linie continuã. Ce-a urmat, este de necrezut.

Ce spune Marian Torcescu: „Mi-a luat permisul auto absolut nelegal”

„Nu pot sã cred ce mi s-a întâmplat. Eu m-am trezit în fata mea cu masina asta, un Audi negru cu numãrul VS 90 DOE (asa parcã tin minte). Masina mea rula ca sã intru în intersectie, m-am asigurat stânga si am semnalizat cã fac la dreapta. Audi venea dinspre Cerbul de Aur si, dintr-o datã, m-am trezit cu masina asta în fatã, dupã ce el a întors masina în loc! A început manevra de pe trecerea de pietoni si pe linia continuã a fãcut stânga împrejur cu masina! Mi-a sters putin bara din fatã cu bara lui din spate dreapta si, apoi, a oprit cu roata pe bordurã. A sunat la politie si a venit o masinã de Politie Rutierã, cu agentul de politie Ionel Dumitrascu. Soferul respectiv cu accidentul a spus la politistul Ionel Dumitrascu cã el circula de la Garã spre Cerbul de Aur. Ionel Dumitrascu, agentul constatator de la politie, a venit cãtre mine si m-a acuzat cã eu n-am respectat indicatorul <<Cedeazã Trecerea>>, spunând cã celãlalt avea voie sã întoarcã oriunde în stradã, cã el nu avea semne de circulatie! Desi este clar linie continuã sase metri înainte si dupã trecerea de pietoni! Eu i-am arãtat clar cã nu venea de la Garã si din sens opus, de la Cerbul de aur, si nu avea treabã cu sensul meu de mers, deci nu sunt vinovat! Eu am cedat trecerea, el a schimbat sensul de mers fãrã sã se asigure. A fost un circ total, celãlalt sustinea cã venea de la Garã, dar arãtând exact cum ne-am sters barele, a reiesit pânã la urmã cã el a întors în drum. Dar politistul Dumitrascu a fost foarte agresiv cu mine! A venit în fata mea, cu pieptul lipit de al meu si mi-a spus rãspicat << Eu fac cum vreau eu, nu cum spui tu! Eu hotãrãsc!>>. Cum sã vinã politistul sã-mi ia aerul, sã se bage în sufletul meu? Eu nu sunt vinovat si mi-a luat permisul pentru 60 de zile! Dar sã vedeti si la sediul Politiei ce-a fost! Nu am semnat procesul verbal si nu mi-a dat un exemplar. Am cerut sã fim testati cu aparatul alcooltest, dar domnul politist Dumitrascu mi-a spus cã nu are alcooltest, cã le-a luat seful IPJ Vaslui si le-a trimis la Bucuresti, pentru cã erau expirate si a zis sã suflãm în niste fiole din alea vechi, si ele expirate. Am cerut atunci sã mergem la recoltarea probelor de sânge. Am mers la spital si ni s-a recoltat probe de sânge. Politistul Dumitrascu i-a recomandat sã spunã adevãrul, cã a întors în loc, pentru cã asa reiese din dinamica accidentului. Declaratia a dat-o cã a întors masina în loc, dar el si politistul spun cã are voie sã întoarcã în loc oriunde pe stradã! Fãrã sã se asigure!”, a spus Marian Torcescu. Acesta a mai precizat cã va merge în audientã la seful Politiei Bârlad, la IPJ Vaslui si, evident, cã va contesta procesul verbal în instantã.

Am încercat sã contactãm pe agentul politiei rutiere Bârlad, Ionel Dumitrascu, însã n-a putut fi contactat la telefon, refuzând apelul. La Biroul de Relatii cu mass-media al IPJ Vaslui nu am avut succes, pentru cã sâmbãta si duminica, de fapt în fiecare zi a sãptãmânii, dupã orele de program, nu avem cu cine vorbi. Nu se rãspunde la niciun telefon, asa cã suntem nevoiti sã vã prezentãm doar o parte din incident, cu mentiunea cã acesta este punctul de vedere al unuia dintre cei implicati în incidentul respectiv. Cât despre aroganta reprezentantilor IPJ Vaslui în relatia cu mass-media localã, nu mai avem niciun comentariu! Este de toatã jena!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.