spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Violatorii din Vãleni îsi vor executa integral, pedepsele!

- Advertisement -

DREPTATE…Cererea de revizuire a sentintei datã de judecãtori în dosarul celor sapte violatori din Vãleni a fost respinsã de magistratii Judecãtoriei Vaslui. Instanta a decis cã cererea formulatã de Silviu Burada & Co este inadmisibilã. Astfel cã violatorii vor trebui sã-si execute întreaga pedeapsã dictatã de Curtea de Apel Iasi. De asemenea, acestia nu vor putea cere eliberarea conditionatã decât dupã ce vor achita, integral, daunele morale si materiale cuprinse în sentintã. Adicã, cei sapte violatori din Vãleni trebuie sã achite, în solidar, 70.000 de lei victimei, cu titlul de daune morale, plus cheltuielile de judecatã, dacã vor dori sã cearã eliberarea conditionatã, asa cum prevede legea în vigoare.

„Vacanta” violatorilor din Vãleni a luat sfârsit odatã cu pronuntarea magistratilor asupra cererii de revizuire a sentintei datã de Curtea de Apel Iasi. Adusi la Penitenciarul Vaslui pe perioada procesului, cinci dintre violatorii care au avut pedepse de cel putin cinci ani, se întorc acum în Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi dupã ce Judecãtoria Vaslui a respins, ca inadmisibilã cererea formulatã. Condamnati initial la pedepse curpinse între 5 ani si 8 luni si 8 ani de închisoare cu executare si la plata a 50.000 de lei în solidar, cei sapte violatori din Vãleni au primit pedepse majorate dupã ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi. Aici, magistratii au decis condamnarea violatorilor la pedepse cuprinse între 6 si 10 ani de închisoare cu executare. De asemenea, a fost majoratã si suma pe care acestia o au de plãtit, ca daune morale victimei, la 70.000 de lei. Vestea proastã pentru violatorii din Vãleni este cã nici unul dintre ei nu va putea face cerere de eliberare conditionatã, dupã ce vor ispãsi douã treimi din pedeapsã, fãrã ca întreaga sumã sã fie achitatã victimei, la care se vor adãuga si cheltuielile de judecatã.

Pedepsele celor sapte violatori din Vãleni

Curtea de Apel Iasi s-a dovedit neîndurãtoare cu cei sapte violatori din Vãleni. Astfel, Silviu Burada a primit 10 ani de închisoare, Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani si 8 luni de închisoare, Petricã Bolboceanu a primit o majorare si pedeapsa a ajuns la 8 ani si 6 luni. Avãdanei Silviu a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Bogdan Ionut Boicu a fost trimis dupã gratii 6 ani si 4 luni. Cea mai micã pedeapsã a primit-o mezinul din grupul violatorilor. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare. De asemenea, daunele morale pe care inculpatii sunt nevoiti sã le plãteascã au crescut la 70.000 de lei.

Faptele pentru care cei sapte violatori au fost condamnati

RECHIZITORIU…Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate de politisti a rezultat faptul cã, în jurul orei 19.30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Buraga, de 20 ani si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Amãnuntele legate de ceea ce s-a întâmplat în cazul violatorilor din Vãleni sunt cutremurãtoare si majoritatea nu pot fi scrise sau spuse în cuvinte. Cert este faptul cã cei sapte violatori au dat dovadã de sadism si au fãcut tot ce le-a stat în putintã pentru a-si umili si dezumaniza victima. Silviu Ovidiu Burada si Silviu Avãdãnei si-au amenintat victima cu bãtaia, au tinut-o de mâini si au dezbrãcat-o în pielea goalã. Chiar dacã fata plângea si-i ruga sã o lase în pace sã meargã acasã, cei doi au obligat-o sã întretinã raporturi sexuale normale, orale si chiar anale. Dupã ce a lesinat prima datã, a fost adusã în simtiri si apoi acuzatã de faptul cã ar juca teatru sã scape de chinurile la care este supusã. Dupã ce s-a reunit întreaga gascã de violatori, unul dintre ei a început sã o ameninte cu bãtaia si sã-i spunã cã nu va scãpa de ei decât dupã ce toti îsi vor satisface poftele animalice. Chinul fetei a durat mai bine de trei ore, timp în care a lesinat de douã ori. O datã a fost adusã în simtiri dupã ce a fost stropitã cu tuicã. Ajunsi în fata instantei de judecatã, tupeul violatorilor si a rudelor acestora a început sã depãseascã orice limitã. În momentul în care au fost adusi în fata magistratilor Tribunalului Vaslui, o rudã a unuia dintre inculpati a afirmat cã se nenorocesc sapte familii din cauza fetei. Nu s-au luat în seamã chinurile la care a fost supusã victima si singura problemã era cã acum sunt nevoiti sã dea socotealã, în fata legii. Ba mai mult, au încercat sã o discrediteze pe cea care le-a cãzut victimã acuzând-o cã ar fi întretinut relatii sexuale cu 12 persoane. Nu au luat în calcul faptul cã, atât timp cât au fortat fata sã întretinã raporturi sexuale cu ei, deja se poate discuta despre infractiunea de viol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.