spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Mii de credincioşi din Galaţi au participat la Pelerinajul de Florii

- Advertisement -

Procesiunea Floriilor, una dintre cele mai importante momente creştine ce deschid suita de sărbători Pascale, a adunat, sâmbătă, la Galaţi, câteva mii de gălăţeni care, alături de sute de preoţi din toată Arhiepiscopia Dunării de Jos, au participat la pelerinajul organizat de Arhiepiscopie şi au unit astfel în cântec şi covor de flori, centrul oraşului de catedrala Arhiepiscopală. Tineri şi bătrâni cu flori şi crenguţe de salcie în mâna, mii de gălăţeni alături de preoţi au pornit în alai, din centrul oraşului până în faţă catedralei Arhiepiscopale. Acolo au fost aşteptaţi de Arhiepiscopul Dunării de Jos , IPS Casian Crăciun, care alături de un sobor de preoţi a ţinut slujba marcând intrarea Mântuitorului Isus Hristos în Ierusalim.
În oraşul de reşedinţă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, mii de gălăţeni, de la copii şi tineri, unii putând autenticul port popular al zonei, până la vârstnici sau chiar persoane cu dizabilităţi s-au adunat în faţa bisericii „Vovidenia“ pentru a participa la tradiţionala procesiune de Florii.
Pe esplanada Catedralei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit Icoana Intrării Domnului în Ierusalim, a săvârşit slujba de binecuvântare a stâlpărilor şi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a mulţumit lui Dumnezeu, preoţimii şi bunilor noştri credincioşi din cele două judeţe ale Eparhiei pentru icoana pelerinajului care a adus Ierusalimul ceresc nu numai în biserici şi pe străzi, cât şi în sufletele şi în casele noastre, arătând că „tinerii sunt icoana vie a bisericii“.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/mii-de-credinciosi-din-galati-au-participat-la-pelerinajul-de-florii.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.