spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

UPDATE:Bogdan Plăcintă de la Poliția de Frontieră Fălciu, printre cei 7 reținuți de procurorii DIICOT

- Advertisement -

ANCHETA … Procurorii DIICOT au dispus, aseară, retinerea a 7 persoane ce vor ajunge astăzi în fata judecătorului de drepturi si libertăți, pentru a stabili daca vor primi mandate de arestare pentru 30 zile. Printre cei retinuti se află si Bogdan Plăcintă, de la Politia de Frontieră Fălciu. Vom reveni cu amănunte!

Zeci de persoane audiate si 25.000 de pachete de tigãri de contrabandã confiscate! (FOTO)

DIICOT, loviturã de gratie pentru traficanti

PERCHEZITII DE AMPLOARE… Procurorii din cadrul Directiei de Investigare Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism (DIICOT) – Biroul  Teritorial Vaslui si lucrãtori din cadrul B.C.C.O. Iasi si Bacãu, D.G.A. si S.C.C.O. Vaslui cu sprijinul Politiei Municipiului Bârlad, au efectuat un numãr de 35 de perchezitii, dintre care una la sediul Politiei de Frontierã din Fãlciu, în scopul destructurãrii a cinci grupãri infractionale organizate, specializate în comiterea infractiunii de contrabandã cu tigãri. Au fost duse la audieri peste 50 de persoane, printre care si un politist de frontierã din Fãlciu, despre care Politia de Frontierã spune cã ar avea calitatea de martor. Politistul de frontierã este Bogdan Plãcintã, din Murgeni si a fost solicitat de procurorii DIICOT sã îi ajute la identificarea suspectilor. Au fost anihilate cinci grupãri infractionale structurate pe mai multe paliere, care desfãceau tigãrile de contrabandã în zona Pietei „Sf. Ilie” din municipiul Bârlad. Cantitatea de tigãri ridicatã este impresionantã: aproape 500 000 de tigarete, sume mari de bani în lei si euro, plus lei moldovenesti, materiale pirotehnice detinute fãrã drept si un detector antispionaj, pentru depistarea microfoanelor ascunse! Ancheta procurorilor DIICOT Vaslui este în plinã desfãsurare! Ca si informatie de cancan, tiganii ridicati de procurorii DIICOT au fost „însotiti” de zeci de rude, gãlãgioase si nervoase, iar unul din suspecti a fost „ajutat” de sotie cu o sticlã de coniac si un energizant, iar dupã ce le-a consumat s-a dat „cocos” la procurori!

În sfârsit, în Piata „Sf. Ilie” din Bârlad s-a asternut normalitatea, fiind curãtatã de traficantii de tigãri de contrabandã, care sfidau legea de foarte mult timp! Traficul de tigãri de contrabandã era în floare, mai ales în Bârlad, lucru recunoscut si de politistii de la Criminalitatea Economicã si la Parchetul Bârlad unde multi cetãteni, în special de etnie rromã au câte cinci-sase si mai multe dosare penale, pentru contrabandã cu tigãri. Ieri, procurorii DIICOT Vaslui au dat lovitura de gratie la cinci grupãri de traficanti de tigãri de contrabandã. Au venit, cu peste 45 de masini si au „cãlcat” fiecare personaj despre care aveau informatii cã se ocupã cu traficul de tigãri. S-au efectuat 35 de perchezitii la Bârlad si una la Politia de Frontierã din Fãlciu, iar unul dintre politisti, Bogdan Plãcintã, din localitatea Murgeni a fost si el adus în calitate de martor la DIICOT Vaslui. „În cauzã existã suspiciunea rezonabilã cã în perioada 2015 –  2017 în zona Pietei Sfântul Ilie din municipiul Bârlad au actionat mai multe grupuri infractionale organizate, având ca scop desfãsurarea, în mod constant de activitãti de primire, detinere, transportare si ulterior, de vânzare de tigãri aduse din Republica Moldova, cunoscând cã acestea provin din contrabandã, grupãri structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distributie, comercializare si sprijin. Totodatã existã indicii rezonabile cã activitatea de introducere în tarã a tigãrilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal a fost înlesnitã si de un lucrãtor al politiei de frontierã”, a precizat proc. sef al DIICOT Vaslui, Irina Perjoiu, în comunicatul trimis mass media.

Capturã impresionantã de tigãri: 25.000 de pachete si un aparat de detectare a microfoanelor! !

Cei care se ocupau de contrabanda cu tigãri din Republica Moldova erau deja super echipati cu tot ce trebuia pentru a nu se lãsa prinsi! Aveau chiar si un aparat de detectare a microfoanelor ascunse! Plus bani ( peste un miliard de lei vechi, mii de euror si zece masini cu care fãceau curse ca sã aducã tigãrile în Bârlad). „În urma perchezitiilor efectuate au fost gãsite si ridicate aproximativ jumãtate de milion de tigarete provenite din contrabandã, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenesti, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3200 de cutii materiale pirotehnice detinute fãrã drept, 10 autoturisme în vederea aplicãrii sechestrului”, se mai precizeazã în comunicatul DIICOT.

Zeci de persoane aduse la audieri!

În urma actiunii de ieri, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Vaslui au emis un numãr de 50 mandate de aducere, care au fost puse în executare, persoanele în cauzã fiind conduse la sediul Biroului Teritorial Vaslui din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism Vaslui, în vederea audierii si a dispunerii mãsurilor legale.  Suportul de specialitate a fost asigurat de cãtre Directie Operatiuni Speciale a Inspectoratului General al Politiei Române. Actiunea a fost derulatã cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui si a Grupãrii de Jandarmi Mobilã Bacãu. Pentru realizarea actiunii au fost angrenate efective de aproximativ 200 de lucrãtori de politie si jandarmerie.

Tiganii bârlãdeni au luat cu asalt DIICOT-ul si IPJ din Vaslui!

Persoanele ridicate de procurorii DIICOT Vaslui sunt majoritatea de etnie rromã. Astfel cã, asa cum se cunoaste cã se comportã aceastã etnie, la IPJ Vaslui, unde au fost dusi în arest persoanele suspecte si în jurul clãdirii DIICOT Vaslui, s-au adunat zeci de rude care în fuste, care fãrã… Dar cu gãlãgie multã si acuze aduse oamenilor legii. Ca si canca, unul dintre suspecti, care era în interiorul curtii DIICOT Vaslui, asteptând sã intre la audiere, a „primit” prin gard, de la nevasta lui, care tropãia pe dupã gard, o sticlã de cognac de 250 ml si un energizant. Dupã ce le-a consumat în mare grabã, bãrbatul s-a „înfierbântat” si a început sã facã gãlãgie (a se citi panaramã) la procurori si politisti, acuzându-i cã s-au luat tocmai de ei, niste tigani amãrâti, în loc sã se ia de oamenii cu bani din Bârlad, gen Dobrovolschi, care fac afaceri mari! A fost repede potolit de oamenii legii, care l-au dus în interior, unde l-au calmat … la interogatoriu. Cert este cã ieri, Vasluiul a fost împânzit de rudele contrabandistilor de tigãri din Bârlad, care pãzeau pe rând când Politia, când DIICOT-ul! Vom reveni cu detalii, dupã finalizarea anchetei, care se anuntã de duratã, având în vedere numãrul mare de persoane ce trebuie audiate. Pe mãsurã ce DIICOT ne va furniza informatii, vom reveni cu amãnunte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.