Marile întârzieri la plata serviciului de colectare a deșeurilor în 47 dintre cele 63 de localități în care lucrează Romprest, plus alte probleme adiacente, dar care aduc și ele cheltuieli și pierderi financiare, au determinat compania să notifice pentru a patra oară într-un an autoritățile județului Bacău.
„Este o problemă care trenează aproape de la începutul activității noastre aici, ne-a declarat Mihai Dan Asmarandei, managerul de contract în proiectul aplicat de Romprest în județ pentru colectarea deșeurilor. Noi am început activitatea în octombrie 2015. A fost o perioadă de 90 de zile de implementare a activității, conform contractului, apoi pe 11 ianuarie 2016 am început efectiv colectarea deșeurilor. Au apărut și probleme la care nu ne așteptam. În anumite localități, chiar dacă aveam contract de colectare, nu am fost lăsați să intrăm și am început mai târziu colectarea”.
Unde este al doilea operator pe firul deșeurilor?
Contractul cu Romprest a prevăzut o perioadă de tranziție de 90 de zile, timp în care alături de compania colectoare trebuia să mai apară un operator, care să se ocupe de sortarea, selectarea și compostarea deșeurilor, pentru procesarea lor, inclusiv cu organizarea stațiilor de tranzit. Al doilea operator nu a apărut nici acum, ceea ce – spun cei de la Romprest – le crează mari probleme financiare. „Romprest – a precizat managerul de contract – a înțeles să fie înțelegătoare față de absența celui de al doilea operator pe o perioadă de tranziție.
sursa: http://www.desteptarea.ro/judetul-bacau-risca-sa-piarda-operatorul-de-salubritate/