spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Parc Aventura din Pădurea Gârboavele va fi gata cel târziu în 2019

- Advertisement -

Consilierii judeţeni au votat proiectul privind delimitarea unui teren în suprafaţă de aproximativ 21,5 ha din Pădurea Gârboavele în vederea realizării unui Parc de Aventură. Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a vorbit despre acest proiect ca fiind unul frumos, destinat oameniilor muncitori care au nevoie de relaxare alături de familie.
„Vorbim şi despre lucruri frumoase, în sfârşit vorbim şi despre lucruri frumoase. Aşa cum am spus în nenumăratele discuţii pe care le-am avut noi până acum, vrem să dezvoltăm şi zona de agrement a Galaţiului, pentru că oamenii muncesc şi au nevoie şi de o perioadă de relaxare, să îşi petreacă timpul liber cu familia, iar Pădurea Gârboavele este o astfel de zonă, un astfel de spaţiu, unde poţi o zi să îţi petreci timpul cu familia, chiar şi două zile”, a declarat Costel Fotea.
Preşedintele CJ a vorbit şi despre modalitatea de finanţare a proiectului, care se va realiza prin intermediul fondurilor Black Sea, iar în ceea ce priveşte lacurile din zonă, acestea vor fi finanţate cu sume din fondurile FLAG. „Aşa cum aţi văzut şi în hotărârea de Consiliu Judeţean, vrem ca 21,5 ha să le trecem în administrarea domeniului public pentru că noi ca şi consiliu nu putem să accesăm direct, dar prin Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public pe care îl are Consiliul Judeţean vom accesa fonduri pe Black Sea pe zona transfrontalieră Marea Neagră şi vom face un parc de distracţii pe această suprafaţă de 21,5 ha, iar pentru zona lacuri, că acolo avem şi 3 lacuri, şi amenajarea râului de deversare, sunt fonduri pe care le vom atrage prin FLAG, o altă sursă de finanţare. Sunt sume provenite prin fonduri europene, consiliul are 2%-3% parte de cofinanţare şi, aşa cum am promis în nenumărate rânduri, vom avea o zonă de agrement Gârboavele, unde să poţi să mergi cu familia să petreci o zi sau două, să te relaxezi, să vizitezi Grădina Zoologică, Muzeul Satului, Muzeul Pescăresc, parcul de distractii, să faci picnic în zone de agrement. Vom amenaja drumul judeţean pentru piste de bicicletă şi skateboard şi, de ce nu, pentru iarnă, o pârtie de săniuş şi drumul judeţean de la Pădurea Gârboavele pe care îl vom repara din fondurile Consiliului Judeţean, astfel încât să nu trebuiască să ne ducem acolo să ne enervăm şi să fie totul frumos”, a spus Fotea.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/parc-aventura-din-padurea-garboavele-va-fi-gata-cel-tarziu-in-2019.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.