spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Jecmãnire jenantã a vasluienilor care au fost racordati la Termica

- Advertisement -

RUSINE…Executorul Termica Vaslui continuã cruciada înselãtoriilor menite sã scoatã bani de pe spatele fostul furnizor de agent termic, ajuns acum doar o relicvã comunistã. În ultimii ani, mii de vasluieni au aflat cã au de plãtit restante cu toate cã sunt debransati de ani buni. Aceasta este si povestea Cristinei Bîrcã. Dupã sapte ani de zile de când a renuntat la serviciile Termica Vaslui, femeia a primit în urmã cu câteva zile o somatie de platã pentru restante în valoare de 42 de lei. „Acum sapte ani ne-am debransat de la Termica, dar vãd cã executorul umblã cu prostii si amenintãri. În primul rând, dacã aveam restante nu ne mai puteam debransa, iar în al doilea rând, pot sã ne dea în judecatã dacã au un termen legal”, ne-a povestit aceasta.

Cum poti recupera datoriile datornicilor inexistenti ai unui furnizor de agent termic? Iei listele cu vasluieni bransati sau debransati la acea companie si te bazezi pe frica lor de instante trimitând somatii de platã cu sume insignifiante. Astfel încearcã lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Husi sã recupereze datoriile fantomã de la vasluieni, la trei ani dupã preluarea datoriilor furnizorului de agent termic. Acestia nu tin cont nici de faptul cã marea majoritate a oamenilor care primesc aceste somatii sunt debransati de ani buni. Lichidatorul se bazeazã doar pe faptul cã vasluienii s-ar speria cã vor fi dati în judecatã dacã nu se grãbesc sã achite cele câteva zeci de lei cerute în somatii. „SC TERMICA SA, cu sediul în Vaslui, Str. Feroviari, Bl. 363, Sc, B, parter, reprezentatã prin Lichidatorul Judiciar ESTCONSULT Husi, prin Ing. Liviu Iacob, prin prezenta vã reaminteste cã figurati în evidentele noastre contabile cu un debit total de X, cu un debit principal, Y, penalitãti Z, taxã repartitoare, reparatii, cheltuieli de judecatã si vã someazã sã achitati acest debit. În caz de nereprezentare vom considera cã recunoasteti sumele din prezenta somatie, urmând a vã actiona în judecatã pentru recuperarea acestora”. Cam asa aratã somatia celor de la ESTCONSULT, somatie care în multe cazuri nu are termen legal.

Penalitãti de 42 de lei dupã sapte ani de la debransare

Multi vasluieni tin minte caloriferele antice si de multe ori reci bocnã în perioada iernii, ce erau sinonime cu Termica Vaslui. Din acestã cauzã, si a multor altor nereguli, multi dintre acestia au decis sã se debranseze de la sistemul companiei si sã îsi instaleze centrale în apartamente. Aceeasi decizie a luat-o si Cristina Bîrcã în urmã cu sapte ani, numai sã se trezeascã vinerea trecutã cu o somatie din partea lichidatorului fostului furnizor de agent termic. „Acum sapte ani ne-am debransat garsoniera de la Termica, dar vãd cã executorul umblã cu prostii si amenintãri. Nu înteleg de unde a apãrut aceastã sumã de 42,92 lei, atâta timp cât noi din 2010 nu am mai beneficiat de serviciile Termica. Este o jecmãnire si o ilegalitate pe fatã. În primul rând, dacã aveam restante nu ne mai puteam debransa, este si normal. Iar în al doilea rând, pot sã ne dea în judecatã dacã au un termen legal, desi nu este situatia”, ne-a povestit aceasta. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.