spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Handbalistii Juniorii III de la LPS Vaslui, vicecampioni nationali

- Advertisement -

APROAPE DE AUR…Handbalistii Juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui au obtinut o nouã performantã la Campionatul National, desfãsurat în perioada 31 mai – 4 iunie la Sighisoara. Sportivii antrenati de Liviu Gugles si Alexandru Zaharia au cucerit medaliile de argint, dupã o evolutie fãrã cusur pânã în ultima fazã a competitiei. Din pãcate, singura înfrângere a venit în meciul care a contat cel mai mult, marea finalã, vasluienii fiind învinsi de Stiinta Bacãu cu scorul de 28-23.

La turneul final de la Sighisoara, rezervat juniorilor 3, echipa vasluianã si-a mãsurat fortele cu cluburile de traditie ale handbalului românesc. Chiar si în aceste conditii, LPS Vaslui a înregistrat victorii pe linie. Pânã la marea finalã cu Stiinta Municipal Bacãu, gruparea antrenatã de Liviu Gugles si Alexandru Zaharia a înregistrat urmãtoarele rezultate: 25-24 cu CSS Bacãu, 24-23 cu Academia Minaur Baia Mare, 28-22 cu CSM Bucuresti (meciuri în faza grupelor), si 29-22 cu CSS Galati (semifinale). În finala turneului, LPS Vaslui si-a mãsurat fortele cu Stiinta Municipal Bacãu, meci pe care l-a pierdut cu scorul de 23-28. Prima reprizã s-a încheiat la egalitate, 11-11, însã startul pãrtii a doua a apartinut bãbãuanilor (16-12 min. 31) care s-au mentinut la conducere pânã spre final. Vasluienii au reusit sã se apropie de douã ori la un singur gol (21-20 min. 39, 22-21 min. 43), însã Stiinta a gestionat mai bine ultimele minute si s-a desprins decisiv (26-21 min. 44), cucerind astfel medaliile de aur.

Lotul cu care LPS Vaslui a cucerit medaliile de argint

Lotul juniorilor III cu care LPS Vaslui s-a prezentat la faza finalã a Campionatul National a fost compus din Ionut Tãnasã (LPS Vaslui), Ionut Morãrasu, Sorin Potorac (Liceul „Mihail Kogãlniceanu”), Rãzvan Chiratcu, Radu Hordilã (ambii Scoala „Mihai Eminescu” Vaslui), Fabian Hrum (Scoala „Elena Cuza” Vaslui), Octavian Popovici, Cosmin Cavalciuc (ambii de la Scoala „Mihail Sadoveanu” Vaslui), Cosmin Vulpe (Scoala „George Tutoveanu” Bârlad), Matei Luncanu, Eduard Radu, Stefan Otel, Anton Rares, Florin Ciurescu si Adrian Matei (toti de la Scoala „Stefan cel Mare” Vaslui)

Doi vasluieni în echipa turneului final

Pe lângã medaliile de argint obtinute, vasluienii s-au întors acasã si cu douã premii individuale. Este vorba de titlul de cel mai bun inter dreapta, cucerit de Florin Ciurescu si de cea mai bunã extremã stânga, care i-a revenit lui Adrian Matei. „Îmi pare rãu pentru munca acestor copii. Sunt multe de comentat, însã e frustrant ceea ce s-a întâmplat în finalã. Am fost avertizat, dar n-am crezut cã se ajunge aici. Am avut si noi carentele noastre. Nu am mai avut claritate în joc, asa cum am fãcut-o pânã la acest meci. Felicit echipa pentru rezultatele din acest sezon. E o generatie de aur, care a dovedit cã prin muncã se pot obtine cele mai bune performante”, a spus Liciu Gugles antrenorul echipei vasluiene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.