spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Luiza, sefa de promotie de la “Ion Mincu”, vrea sã fie profesor de românã

- Advertisement -

AMBITIOASÃ…Cea mai bunã absolventã de anul acesta a Liceului Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui este Luiza Diana Coisin. Eleva a urmat profilul uman, specializarea Filologie. Originarã din comuna Zãpodeni, sefa de promotie a fãcut timp de patru ani naveta, aspect care nu a împiedicat-o sã învete si sã termine liceul cu media generalã 9,72. Inspiratã de profesorul de limba si literatura românã Pavel Toma, Luiza spune cã se va înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universitãtii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, visul acesteia fiind sã devinã tot cadru didactic, de limba si literatura românã. “Peste 10 ani mã vãd formând si învãtând si eu la rândul meu elevi”, a declarat Luiza.

“Am ales acest liceu în defavoarea celorlalte avându-l drept exemplu pe fratele meu mai mare care si el, la rândul lui, a terminat liceul cu rezultate lãudabile. Liceul pentru mine a însemnat o rampã de pornire în viatã si consider cã datoritã scolii si a profesorilor, astãzi eu sunt pregãtitã pentru a lua viata în piept, pentru a lua cele mai bune decizii în viitorul apropiat. Nu cred cã este un secret faptul cã mi-a plãcut mereu sã stiu cât mai multe lucruri, sã învãt tot ce mi se preda de cãtre profesori si sã caut singurã informatii atunci când am nevoie”, a dezvãluit Luiza. Nu a fost usor pentru viitoarea studentã sã parcurgã cei patru ani de liceu, si asta pentru cã, originarã din comuna Zãpodeni, a trebuit sã facã naveta zilnic pânã la scoalã. “De-a lungul celor 4 ani am fãcut naveta si desi a fost destul de obositor am luptat pentru ca la final sã fiu mândrã de mine”, a spus eleva.

Toma Pavel, profesorul care a inspirat-o sã devinã…profesor

“Materia mea preferatã este limba românã. Spun “este” si nu “a fost” pentru cã vreau sã devin profesor de limba românã. Vreau sã îmbrãtisez aceastã meserie datoritã domnului profesor Toma Pavel, pentru cã el este pentru mine un exemplu al inteligentei, al devotamentului si al dragostei pentru carte! Rolul profesorilor în viata unui elev este deosebit de important, ei formându-ne din punct de vedere intelectual, cât si social”, a declarat eleva. Înainte de a se înscrie la facultate, trebuie sã treacã de examenul maturitãtii, bacalaureatul. ”Pot considera învãtatul pentru bac o pasiune pentru cã sincer nu mai am timp pentru altele. Dupã cum am spus, vreau sã devin profesor si voi urma cursurile Facultãtii de Litere, “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Am emotii foarte mari pentru examenul ce va veni, însã stiu cã mã voi descurca, exact cum m-am descurcat pânã acum. Mã pregãtesc intens pentru asta. Îmi place sã trãiesc prezentul si mã axez foarte tare pe asta”, a mai declarat Luiza. La final, absolventa a avut si un mesaj: “Daca tot am sansa asta as vrea sã le multumesc înca o datã profesorilor pentru rãbdarea, încrederea si profesionalismul de care au dat dovadã, iar colegilor sã le transmit toate gândurile mele bune si sã îsi îndeplineascã fiecare țelurile!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.