spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Vasile Chelaru poate fi reabilitat ca politist, dacã Boros îl va pune sef al Politiei Locale!

- Advertisement -

SCHIMBARE … Cms.sef (r) Vasile Chelarul, fostul comandant al Politiei Bârlad, iesit la pensie în octombrie 2016, este luat în calcul pentru a-l înlocui ca interimar pe Vasile Rãdoi, fostul director executiv al Politiei Locale Bârlad. Acesta a iesit la pensie pe caz de boalã, începând cu data de 1 iunie. Primarul Boros i-a aprobat cererea, astfel cã în aceste momente la comanda Politiei Locale nu este încã niciun un sef interimar numit de primarul Boros. Conducerea Politiei Locale este asiguratã de Gigi Popa, seful Biroului Economic din cadrul Politiei Locale, pânã miercuri, 7 iunie, când primarul Dumitru Boros va decide cine va fi directorul executiv interimar al Politiei Locale Bârlad. „Deocamdatã nu pot sã precizez, am treburi mâine la Bucuresti (astãzi – n.r.) si voi decide miercuri.”, a spus primarul Dumitru Boros, fãrã însã a preciza dacã existã vreun favorit pentru aceastã functie. Vasile Chelaru este un politist de carierã, însã a iesit pe usa din dos a Politiei, ca urmare a celui mai controversat dosar instrumentat de magistratii bârlãdeni. A fost retinut 24 de ore de un procuror zelos, care a dat dovadã de exces de zel si cu sigurantã cazul sãu va fi un studiu de caz pentru viitorii procurori.

La Politia Localã din Bârlad este mare fierbere, cei 60 de agenti asteptând cu înfrigurare sã vadã cine le va fi sef dupã iesirea la pensie a directorului executiv Vasile Rãdoi. Acesta, dupã ce la Politia Localã a fost dispus un control al CLM Bârlad, control fãcut la începutul acestui an si din care se pare cã a iesit putin „sifonat” mai mult la orgoliu decât în acte, a avut o confruntare durã în plenul CLM Bârlad cu membrii comisiei si cu primarul Dumitru Boros, iar a doua zi dupã discutiile aprinse, s-a internat în spital. Pe 31 mai a depus cererea de iesire la pensie din cauzã de incapacitate temporarã de muncã, de la 1 iunie. Pânã acum, cât a fost Vasile Rãdoi în concediu medical, interimatul a fost asigurat de agentul Constantin Olãroiu, seful Compartimentului Politiei Rutiere al Politiei Locale.

Vine Vasile Chelaru la conducerea Politiei Locale?

Dupã plecarea lui Vasile Rãdoi, interimatul la conducerea Politiei Locale Bârlad este asigurat de agentul Gigi Popa, seful Biroului Economic (control comercial). Primarul Dumitru Boros a confirmat cã a semnat cererea lui Vasile Rãdoi, care pleacã la pensie pentru incapacitate temporarã de muncã, dar nu ne-a putut confirma încã cine va fi sef interimar al Politiei Locale. „Nu pot sã vã spun exact cine va fi. Am câteva persoane în calcul, dar încã nu am luat nicio decizie”, a spus primarul Dumitru Boros pentru cotidianul nostru. Surse din rândul politistilor locali spun cã în calcul ar fi luat si cms.sef (r) Vasile Chelaru, fostul comandant al Politiei Bârlad, pânã în octombrie anul trecut. Acesta a iesit la pensie dupã scandalul iscat de retinerea sa în urma unor perchezitii la sediul Politiei Bârlad, fiind retinut pentru 24 de ore pe data de 6 septembrie, din dispozitia procurorului de caz, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de abuz în serviciu, delapidare si instigare la delapidare. Judecãtorii au decis ca acesta sã fie cercetat în stare de libertate, fiind initial dispusã mãsura controlului judiciar. Între timp, dosarul a luat calea Parchetului Militar Iasi, de pe lângã Curtea de Apel Iasi, ancheta nefiind încã finalizatã. Deocamdatã, în ochii legii, Vasile Chelaru beneficiazã de prezumtia de nevinovãtie. Acesta si-a dat recent examenul pentru obtinerea atestatului de detectiv particular, examen pe care l-a trecut cu succes, iar cazierul prezentat pentru dosarul de detectiv particular este curat. „Nu stiu nimic despre aceastã numire, nu m-a contactat nimeni, dar dacã voi fi solicitat sã ocup acest post, nu m-ar deranja”, ne-a spus Vasile Chelaru.

Si Vasile Rãdoi face obiectul unor cercetãri privind infractiuni de delapidare

CERCETAT…Vã reamintim cã Politia Localã Bârlad este o institutie care pânã acum un an era perceputã ca una „închisã” în fata cetãtenilor. Oamenii, prin presa localã, puteau fi informati ce fac cei peste 65 de agenti si sefi la aceastã institutie. Mai mult, din cauza subordonãrii Primãriei Bârlad, condusã de la înfiintarea Politiei Comunitare, acum Locale, de cãtre PSD, aceastã institutie a fost perceputã ca fiind „politia de casã a PSD”. Vasile Rãdoi, fostul sef al Politiei Locale, a fost perceput ca fiind un apropiat al fostului primar Titi Constantinescu, pe care l-a „slujit” timp de 10 ani cu credintã, politistii locali actionând doar la comanda PSD. Mai mult, Vasile Rãdoi recunoaste cã are mai multe complicatii medicale, date de boala de care suferã, diabet. „Nu neg cã boala mea s-a agravat dupã ce am fost supus unui control de la Primãrie, acum câteva luni, control care mi-a dat tot timpul impresia cã era trimis sã mã scoatã pe mine din functie. Acum nu-mi doresc decât sã uit si sã îmi trãiesc pensia alãturi de copii si de nepoti, sã mã bucur de ei”, a spus Vasile Rãdoi. Vã mai reamintim cã la Politia Bârlad este în lucru un dosar penal privind câteva infractiuni grave, Vasile Rãdoi împreunã cu mai multi sefi din Politia Localã fiind acuzati, printre altele, de delapidare, de cãtre liderul Sindicatului Prolex, Iulian Ceapã. Dosarul este în cercetare si se aflã în acest moment în faza de expertizã, solicitatã de procurorul de caz. Ce s-a întâmplat în Politia Localã Bârlad timp de 12 ani, cât a stat la conducere Vasile Rãdoi, este în atentia anchetatorilor, care vor da solutia legalã tuturor plângerilor fãcute împotriva lui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.