spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Ipoteza lansatã de „Vremea Nouã”, privind criminalul în serie de la Husi, preluatã de anchetatorii germani

- Advertisement -

ANCHETÃ INTERNATIONALÃ… Presa germanã a preluat, din cotidianul Vremea Nouã, scenariul legat de faptul cã huseanul suspectat de crimã în Germania si Austria ar putea fi acelasi bãrbat care a ucis, în perioada 2000 – 2004, mai multe femei din judetul Vaslui, luate la ocazie. Procurorii vasluieni cred cã cel putin una din crime, în care victimã a fost Mioara Manea, ucisã în 2004, se aseamãnã, ca mod de operare, cu crimele recent sãvârsite de Dorinel Cãtãlin Ciolpan. Pornind de la aceste lucruri, anchetatorii germani au început deja colaborarea cu cei austrieci si au contactat autoritãtile locale românesti pentru a stabili întreaga activitate infractionalã a huseanului Ciolpan. Conform declaratiei lui Walter Pupp, seful Oficiului de Stat tirolez pentru Investigatii Penale, huseanul criminal ar fi comis mai multe crime, iar profilul ADN al acestuia a fost trimis deja în toatã Europa pentru a stabili dacã nu cumva, Ciolpan este autorul unui numãr mult mai mare de crime, chiar dacã, deocamdatã, acesta nu recunoaste comiterea faptelor de care este acuzat.

PRESA GERMANA A PRELUAT SCENARIUL CRIMELOR  DIN COTIDIANUL VREMEA NOUA

Ancheta îndreptatã de politistii germani împotriva huseanului suspectat de douã crime sãvârsite în Germania si Austria ia amploare. Si asta dupã ce un articol din Vremea Nouã a fost preluat de publicatia germanã „Badische Zeitung”, în care autorul articolului vorbea de posibilitatea ca Ciolpan sã fie acelasi care, în perioada 2000 – 2004, a ucis mai multe femei pe care le-ar fi luat la ocazie. Dupã ce aceastã posibilitate a fost confirmatã si de cãtre procurorul criminalist Alis Ruja, investigatorii germani si-au dublat numãrul si au început colaborarea cu autoritãtile austriece si cu cele din România. „În loc de 10, acum cazul este cercetat de 20 de ofiteri. Investigãm dacã au existat alte cazuri si în România si a fost stabilit contactul cu colegii locali”, spune Dirk Klose, purtãtorul de cuvânt al Politiei Freiburg. Arestat de autoritãtile germane, Dorinel Cãtãlin Ciolpan neagã orice acuzatie chiar dacã împotriva sa sunt probe concludente. Pe lângã probele ADN, anchetatorii au verificat datele de taxare din Austria, care se potrivesc cu momentele în care a avut loc crima în care acesta a ucis o studentã din Franta, ce-si fãcea studiile în Austria.

Cooperare strânsã cu Austria. Urmeazã România si restul Europei

Anchetatorii germani au început deja o strânsã colaborare cu cei din Austria pentru a aduna probe solide împotriva lui Ciolpan. „Vom putea începe, în aceastã sãptãmânã, în Freiburg, sã chestionãm suspectul. Experienta criminalã ne spune cã suspectul a comis mai multe crime”, spune Walter Pupp, seful Oficiului de Stat tirolez de Investigatii Penale. De asemenea, acesta a declarat cã profilul ADN va ajunge în toate statele europene pentru a verifica dacã nu cumva huseanul Cãtãlin Ciolpan este autorul mai multor crime în tãrile Europei, mai ales cã acesta a lucrat o bunã bucatã de timp ca sofer de camion. „Ca mod de operare se aseamãnã cu crima petrecutã în 2004, în urma cãreia si-a pierdut viata Mioara Manea. Voi verifica ce fãcea acest bãrbat în acea perioadã pentru a stabili dacã poate fi considerat suspect sau nu. Despre celelalte trei cazuri, nu cred cã existã asemãnãri, mai ales cã atunci a fost vorba de tâlhãrie si crimã, iar în aceste cazuri de viol urmat de crimã”, a declarat si procurorul criminalist Alis Ruja. De asemenea, procurorul a declarat cu ceva timp în urmã cã va face tot ce-i stã în putere pentru a afla cine este criminalul care a ucis cele patru femei în perioada 2000 – 2004.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.