spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Liceul Pedagogic si copiii autisti din Bârlad, sustinuti financiar de Clubul Rotary (FOTO)

- Advertisement -

COLECTÃ…Fondurile strânse de Clubul Rotary Bârlad la Balul de caritate al primãverii, de pe 6 mai, vor fi folosite în scopurile anuntate: calculatoare pentru un liceu din Bârlad si ajutor financiar substantial pentru o fundatie din Bârlad care se ocupã de copiii autisti.

Traditionalul „Bal al Primãverii”, eveniment dedicat strângerii de fonduri în vederea unor scopuri caritabile, organizat anual de cãtre Rotary Club Bârlad, a ajuns la a XV – a editie. Anul acesta evenimentul, care s-a desfãsurat pe 6 mai, la Pensiunea Mira, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru realizarea unei camere senzoriale necesare pentru copiii care suferã de autism din Bârlad, precum si fondurile necesare pentru achizitionarea de calculatoare pentru Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad.

„Ca urmare a evenimentului caritabil, s-au strâns fondurile necesare atât pentru sustinerea copiilor autisti, pentru dotarea unei noi camere senzoriale, prin Fundatia <<Cristi’s Outreach for Children>> din Bârlad, cât si pentru dotarea cu calculatoare si aparaturã tehnicã pentru Liceul Pedagogic <<Ioan Popescu>> din Bârlad. Fondurile au fost strânse în urma donatiilor, licitatiilor de tablouri fãcute de elevii de la Liceul Pedagogic si a unei statui a maestrului Marcel Guguianu, donatã Clubului Rotary Bârlad acum sapte-opt ani, precum si a unor torturi fãcute de sotiile rotarienilor si donate pentru acest eveniment”, a precizat Laurentia Irimia, membrã a Clubului Rotary Bârlad, responsabilã de relatia cu mass-media.

În principiu, membrii rotarieni s-au hotãrât sã sustinã financiar Liceul Pedagogic si Fundatia “Cristi’s Outreach  for Children” din Bârlad, cu câte 12 000 lei fiecare. „Pentru Liceul Pedagogic avem un tel de 10 sisteme calculator, monitor si un aparat profesionst de fotografiat. Iar pentru copiii autisti, prin Fundatia <<Cristi’s Outreach for Children>>, avem un necesar de transmis de aceastã fundatie pe care încercãm sã îl satisfacem cât mai mult. Pentru aceste douã actiuni alocãm 24 000 de lei. Din restul de bani rãmasi de la aceastã actiune de caritate, vom sustine si Tabãra Internationalã Rotary, de la Polocin, cea de-a IX-a editie”, a mai precizat Laurentia Irimia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.