spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Revedere emotionantã la Osesti: promotia 1967 s-a reunit (foto)

- Advertisement -

REUNIUNE DE CLASÃ… Emotii, amintiri si o revedere colectivã dupã 50 ani de la absolvirea scolii gimnaziale. Sunt elementele cele mai importante ale reuniunii de clasã, organizatã, ieri, în Osesti. Primiti de copii îmbrãcati în straie populare, cu colac si sare, cei 20 de elevi ai promotiei 1967, alãturi de trei profesori care le-au purtat pasii pe drumul cunoasterii, au rememorat cele mai frumoase momente din perioada adolescentei. S-au îmbrãtisat, au depãnat amintiri si si-au împãrtãsit ce au fãcut în anii de dupã terminarea scolii gimnaziale. De asemenea, acestia au fãcut cunostintã cu elevii de azi ai Scolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Osesti – care le-au dedicat câteva momente artistice – si au participat la o slujbã de pomenire a eroilor.

„Emotionant! Cred cã acesta este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie aceastã întâlnire. Multi dintre noi nu ne-am mai vãzut chiar de la absolvirea scolii gimnaziale, adicã de 50 ani. A fost o perioadã frumoasã si linistitã. Nu-mi aduc aminte sã fi fãcut vreo nãzdrãvãnie pe perioada scolii. Noi nu chiuleam si asta nu pentru cã nu aveam unde sã ne ducem, ci pentru cã asa eram educati: scoala era scoalã. Eram mai retrasi, aveam o oarece rusine fatã de profesori si cei mai în vârstã decât noi, nu îndrãzneam sã facem vreo ceva nelalocul lui”, a spus Coca Irimiea, participantã la reuniunea de clasã.

Promotia 1967 – copii necãjiti, dar cuminti si cu dragoste de carte

„Este o reuniune splendidã. Eu am mai participat la astfel de întâlniri, pentru cã din cinci în cinci ani organizez reuniuni de clasã cu colegii de liceu, iar din zece în zece ani, cu cei de facultate. Dar niciodatã nu am participat în calitate de profesor. În plus, azi (n.r. ieri) am si calitatea de diriginte al acestei promotii. Dupã cum vedeti, sunt timorati cã existã posibilitatea sã le scad nota la purtare. Lãsând gluma la o parte, chiar mã bucur cã s-a organizat o astfel de reuniune. Promotia 1967 a fost foarte bunã. Erau copii necãjiti, dar muncitori în ceea ce priveste cartea, adicã vedeai la ei o dragoste de carte. Nu era copil care sã vinã cu tema nefãcutã. Multi dintre ei au devenit ingineri, învãtãtori, profesori, oameni de culturã. Bine, si profesorii erau foarte exigenti. Astãzi, din câte vãd, nu mai pot fi exigenti, pentru cã sunt elevii mai exigenti decât ei. S-a ajuns într-o perioadã de stagnare a învãtãturii. S-au schimbat vremurile”, a declarat profesorul Neculai Chitic, cu peste 40 ani dedicati învãtãmântului.

„Bine ati venit, copii de ieri si de astãzi!”

Directorul Scolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” le-a urat ”bun venit” celor 20 de fosti elevi. „Este ceva nou pentru scoala noastrã. Nicio promotie nu s-a mai reunit pânã acum. Îndemn toate promotiile trecute sau viitoare sã desfãsoare asemenea actiuni, pentru cã sunt memorabile. Îsi vor aminti de, poate, cea mai frumoasã perioadã a vietii lor: copilãria. Noi rãmânem copii, chiar dacã fizic nu mai suntem aceiasi. Chiar si când i-am primit astãzi, le-am spus <<bine ati venit, copii de ieri si de astãzi>>. Si-au pãstrat valorile de atunci, sunt în continuare linistiti, cuminti, sfiosi, iar asta nu poate sã demonstreze decât cã aici, la Osesti, oamenii se instruiesc bine, se face carte si se transmit valori, lucru de altfel demonstrat si de elevii nostri de azi. Avem copii care au reusit sã participe la competitii nationale si internationale, sã câstige premii. Este o onoare pentru noi sã avem astfel de elevi”, a declarat Nelly Bejenaru, directorul scolii gimnaziale din Osesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.