spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Adriean Videanu și Ioan Niculae, trimiși în judecată de DIICOT în dosarul „Gaze ieftine”

- Advertisement -

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a fostului vicepremier Adriean Videanu, a fostului patron Interagro, Ioan Niculae, și a altor inculpați în dosarul „Gaze ieftine”, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.

Potrivit oamenil legii, la începutul anului 2005, Ioan Niculae, fost acționar majoritar și președinte al SC Interagro S.A. Bucureşti, a inițiat un grup infracțional organizat împreună cu Marian Mirea, fost administrator al societății și consilier pe probleme energetice al lui Ioan Niculae, și cu Kramer Alpar, director comercial/marketing în cadrul SNGN Romgaz SA.

Totodată, grupul infracțional a fost sprijinit și de alți inculpați, respectiv Dan-Victor Alesandru, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Viorel Palașcă, secretar de stat în cadrul instituției, și Ioana Apan, funcționar public și președinte al CA Romgaz SA.

Potrivit procurorilor, aceștia au urmărit și realizat delapidarea SNGN Romgaz SA (ce s-a constituit parte civilă în prezenta cauză), în sensul obținerii de gaze naturale la prețuri inferioare celor practicate în mod normal de partea civilă, prin obținerea în mod ilicit de discount-uri comerciale la care SC Interagro SA nu era îndrituită a le obține. Liderul grupului infracțional nu era nimeni altul decât Ioan Niculae.

sursa: https://www.realitatea.net/adriean-videanu-i-ioan-niculae-trimi-i-in-judecata-de-diicot-in-dosarul-gaze-ieftine_2072064.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.