spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Sefii de promotie de la “Stefan cel Mare” sunt olimpici nationali

- Advertisement -

INTELIGENTI…Laura Hobincu, Teodora Diaconescu, Robert Trifan si Andrei Iordan sunt cei patru elevi care au fost desemnati sefi de promotie ai Scolii Gimnaziale “Stefan cel Mare” Vaslui, primii trei cu media generalã 9,99, iar al patrulea cu 10. Numele lor au apãrut deseori în paginile ziarului Vremea Nouã, deoarece sunt olimpici, cu numeroase calificãri la competitiile nationale. Inteligenti si muncitori, sefii de promotie sunt pregãtiti pentru orice provocare si asteaptã cu nerãbdare sã treacã de Evaluarea Nationalã pentru a începe, în luna septembrie, o nouã etapã din viata lor, cea de liceeni, unitãtile de învãtãmânt la care doresc sã îsi continue studiile fiind Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” si Liceul Teoretic “Emil Racovitã”.

Laura Hobincu nu a terminat cu media generalã 10 pentru cã a avut o scãpare la geografie în clasa a VII-a. Fiind însã o elevã silitoare, s-a remarcat din plin la alte discipline si a bifat si douã calificãri la olimpiadele nationale. “Am participat la numeroase concursuri de matematicã, la care am obtinut premii, dar si la concursul de biologie “Emil Palade”, fiind clasatã pe locul III pe judet. Însã cele mai bune rezultate le-am obtinut la Olimpiada Lectura ca abilitatea de viatã, în clasa a VI-a reusind sã mã calific la faza nationalã, iar în clasa a VII-a am participat la etapa nationalã a Olimpiadei de Limba si literatura românã. Am fost pregãtitã intens de doamna director Ciubotaru Greta, care a avut o rãbdare extraordinar de mare. Pentru mine este un model de viatã. M-a fãcut sã iubesc limba românã la fel de mult ca dumneaei”, a declarat Laura. Chiar dacã munceste foarte mult si individual, acasã, Laura are timp si de pasiuni. Cântã de doi ani în Corala “Fantasia”, cu care a avut ocazia sã cãlãtoreascã în mai multe tãri strãine. O pasioneazã si desenul. “Le multumesc domnilor profesori cã m-au îndrumat. Fiecare si-a pus amprenta asupra mea prin experienta de viatã si modul de predare. Colegii mei sunt ambitiosi, am avut de învãtat câte ceva de la fiecare. Le urez succes la examen”, a spus Laura.

“Le multumesc profesorilor si colegilor”

Pe Teodora Diaconescu a despãrtit-o de media generalã 10 o medie de 9 obtinutã la Educatie muzicalã, semn cã la Scoala Gimnazialã “Stefan cel Mare” elevii trebuie sã fie mereu pregãtiti la toate disciplinele. Cu toate cã rezultatele deosebite o recomandã ca pe o elevã care îsi petrece tot timpul învãtând, sefa de promotie a spus cã are suficient timp liber, cã ascultã muzicã si picteazã frecvent. Participãrile la Olimpiada Nationalã de Biologie ( în clasa a VII-a) si la Olimpiadele de Matematicã, la faza judeteanã în clasele V-VIII, dar si numeroasle premii obtinute au apropiat-o pe Teodora de cadrele didactice care predau aceste materii. “Atât doamna profesoarã de biologie, Bucãtaru Ecaterina, cât si doamna profesoarã de matematicã, Obreja Mirela, m-au sprijinit foarte mult, m-au îndrumat, de aceea le voi fi mereu recunoscãtoare. Vreau sã le multumesc dumnealor, dar si celorlalti domni profesori pentru cã m-au ajutat mult”, a spus eleva. Aceasta are un mesaj si pentru elevii care au sprijinit-o cât a fost sefa clasei, doi ani. “Le multumesc colegilor pentru cã m-au tolerat si mi-au fost alãturi”, a transmis Teodora. Absolventa doreste sã urmeze Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”, specializarea matematicã-informaticã, iar visul ei este acela de a deveni arhitect.

Robert vrea sã calce pe urmele fratelui sãu

Fãrã tãgadã, Robert Trifan (media generalã 9,99) poate fi considerat unul dintre elevii de prestigiu ai Scolii Gimnaziale “Stefan cel Mare”. În clasa a VIII-a s-a calificat la Olimpiadele nationale de Fizicã si Informaticã. “Cele douã olimpiade s-au suprapus, de aceea am ales sã merg la fizicã, pentru cã eram mai bine pregãtit. Am obtinut medalia de bronz. M-a ajutat si experienta din clasa a VII-a. Atunci am obtinut la faza nationalã medalia de argint”, a spus Robert. Cadrul didactic care i-a îndrumat pasii spre aceastã disciplinã, fizica, a fost prof. Elena Bãdãrãu. “Am lucrat foarte mult cu doamna profesoarã, care a fãcut pregãtire suplimentarã cu mine, dupã ore, lucru pentru care îi multumesc”, a declarat Robert. Dorinta lui este sã calce pe urmele fratelui sãu. “Vreau sã merg la Liceul Teoretic <<Emil Racovitã>>, la matematicã-informaticã, deoarece acolo predã un domn profesor foarte bun, Pracsiu Dan, iar eu vreau sã mã axez în continuare pe informaticã. Modelul meu este fratele meu, Mircea, student în ultimul an la Facultatea de Informaticã. A câstigat o bursã în America la Microsoft”, a povestit elevul. Acesta le transmite cadrelor didactice multumiri, dar si colegilor, care au fost mereu lângã el si l-au felicitat la fiecare reusitã.

Andrei este elevul cu media generalã 10

Andrei Iordan este singurul elev care a absolvit gimnaziul cu media generalã 10. Trei ani la rând a fost primul pe judet la Olimpiada de limba englezã – în clasele VI-VIII. De asemenea, a participat în clasa a VI-a si la Olimpiada de fizicã, fiind al treilea pe judet. Acesta a fost pregãtit de prof. Bortes Anca Mãdãlina la englezã si de prof. Bãdãrãu Elena – fizicã. “Pentru mine, doamna Bãdãrãu este profesorul model, pentru cã îsi face meseria cu devotament. Vine cu plãcere la scoalã si se vede.” Timpul liber îl dedicã pasiunii sale, handbalul, sport pe care îl practicã de 5 ani. Acesta si coechipierii sãi de la LPS Vaslui au ajuns în urmã cu doi ani campioni nationali. Mai departe însã vrea sã se dedice informaticii, de aceea spune cã va merge la specializarea matematicã-informaticã, la Liceul Teoretic “Emil Racovitã”. Nu a fost greu pentru Andrei sã obtinã aceastã performantã – media maximã. “Cheia succesului este cã trebuie sã stii când sã înveti si sã te axezi tot timpul pe ceea ce te intereseazã”, a declarat seful de promotie. Acesta le-a transmis profesorilor si elevilor câteva cuvinte la finalul acestui drum. “Vreau sã le multumesc tuturor domnilor profesori pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, efortul pe care l-au depus si pentru seriozitatea cu care si-au fãcut treaba. Colegilor le multumesc pentru suportul moral si pentru ocazionala mânã de ajutor”, a încheiat Andrei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.