spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Un tânãr din Fãlciu, aflat sub control judiciar, a furat din nou! (VIDEO)

- Advertisement -

NU SE ÎNVATÃ MINTE Cãtãlin Viorel Puscasu, un tânãr de 17 ani din comuna Fãlciu, a fost retinut de politistii din Fãlciu, pentru o perioadã de 24 de ore, fiind bãnuit de comiterea infractiunii de furt. Minorul era deja sub control judiciar, deoarece în luna aprilie a furat de la o bãtrânã din casã, din Primãria Fãlciu, a spart niste magazine etc. Cãtãlin Puscasu este institutionalizat la Centrul pentru Delincventi din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, iar cel mai probabil va ajunge în arest preventiv.

Politistii Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni au probat activitatea infractionalã a unui tânãr de 17 ani, Cãtãlin Viorel Puscasu, din comuna Fãlciu, cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat. „În noaptea de 16/17 iunie, acesta a pãtruns prin efractie într-un magazin din comuna Fãlciu si a sustras bani, tigãri, bãuturi alcoolice si nonalcoolice, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 245 de lei. Magazinul era prevãzut cu camere de supraveghere video, fapt care a ajutat politistii la identificarea tânãrului. O parte din prejudiciu a fost recuperat de politisti si restituit pãrtii vãtãmate. În urma probatoriului administrat, tânãrul a fost retinut de politisti pentru o perioadã de 24 de ore”, a precizat subinspectorul Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Acesta va fi prezentat, astãzi, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivã.

Are „state vechi” în ale furtului!

Mentionãm faptul cã tânãrul este cercetat de politisti pentru comiterea altor sapte infractiuni de furt, fapte comise în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017, pe numele lui fiind dispusã mãsura preventivã a controlului judiciar. Despre Cãtãlin Viorel Puscasu am precizat în luna aprilie, cã a fost prins, alãturi de un alt „coleg” de la Centrul pentru Delincventi Fãlciu, dupã ce au spart Primãria Fãlciu, de unde au furat un laptop. „Ce sã mai spun? Suntem sãtui de ceea ce fac acesti tineri în comuna Fãlciu, numai acte de violentã, tâlhãrii, fapte antisociale. Toti cei 12 beneficiari ai centrului ne-au creat probleme. Nu-i mai dorim aici, sã plece în altã parte, asta cer toti locuitorii comunei. Am sã-i transmit aceastã dorintã si domnului director Armeanu, la întâlnirea pe care o voi avea cu dânsul”, a spus, în luna aprilie, primarul comunei, Neculai Moraru. Numai cã, se pare cã întâlnirea cu Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC Vaslui, n-a dat roade, tinerii delincventi creând în continuare probleme celor din Fãlciu.

Vã reamintim cã, fãrã sã fie controlati de supraveghetori, în luna aprilie Cãtãlin Viorel Puscasu si un alt minor de la centru au intrat în casa unei bãtrâne de 80 de ani, pe la ora 1.00, însã femeia a strigat dupã ajutor. Mai multe persoane de la blocurile din centrul Fãlciului au sãrit în ajutorul bãtrânei, inclusiv un politist de frontierã, astfel cã infractorii au sãrit gardurile si au dispãrut în întuneric. Câteva ore mai târziu, au spart un alt magazin, furând alimente si banii gãsiti, dupã care s-au gândit sã atace si sediul Primãriei. În jurul orei 4.36, cei doi tineri infractori au ajuns la Primãrie, au scos niste chei din buzunare, cu care au intrat în institutie, dupã care au colindat prin birouri, furând laptopul din biroul contabilei-sefe. Cum Primãria avea camere de supraveghere, au fost prinsi si dusi la Parchet, Cãtãlin Viorel Puscasu fiind pus sub control judiciar.

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/tinerii-care-au-spart-primaria-de-la-falciu-au-fost-prinsi-in-gara-barlad

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.