spot_imgspot_img
6.4 C
Vaslui
18-apr.-2024

Flash-mob în Parcul Copou cu ocazia “Zilei internationale împotriva consumului si traficului ilicit de droguri” (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

ACTIUNE…Peste 40 de voluntari ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui, împreunã cu prietenii lor de la trupa de dans “Dance Factory”, au fãcut miscare în Copou cu ocazia “Zilei internationale împotriva consumului si traficului ilicit de droguri”. Acestia au organizat un flash-mob în fata scenei din Parcul Copou, unde au dansat minute bune, antrenând si vasluienii aflati în plimbarea de duminicã în coregrafiile lor. În cadrul actiunii, voluntarii au mai împãrtit pliante cu informatii despre pericolele drogurilor, iar cei care au dorit o lecturã mai amplã, au împrumutat cãrti de specialitate de la standul pregãtit special pentru ei. Acest eveniment a fost organizat cu scopul de a promova lupta împotriva drogurilor condusã de CPECA Vaslui într-o manierã ineditã care sã atragã vasluienii.

Ieri, Parcul Copou a devenit scena unui eveniment inedit care a surprins, dar si încântat, vasluienii ce se aflau în plimbarea de duminicã. Acestia au aplaudat si au si luat parte la flash-mob-ul organizat de cãtre CPECA Vaslui , eveniment organizat cu ocazia “Zilei internationale împotriva consumului si traficului ilicit de droguri”. Voluntarii au dansat pe ritmuri latino, tehno, pop, chiar si pe muzicã popularã, pentru a aduce la cunostintã munca lor împotriva consumului si a traficului de droguri. “Pe data de 26 iunie se marcheazã Ziua internationalã împotriva consumului si traficului ilicit de droguri. Noi am decis sã ne adunãm astãzi, 25 iunie, în Parcul Copou pentru a sublinia importanta acestei zile prin realizarea unui flash-mob. Suntem însotiti de 40 de voluntari ai CPECA Vaslui si împreunã vom desfãsura o serie de activitãti. La standul nostru avem o bibliotecã mobilã cu cãrti si pliante cu tematica antidrog. În cazul în care cineva doreste sã se documenteze pe aceastã tematicã, poate împrumuta o carte pe baza buletinului. Acest eveniment nu s-ar fi putut realiza fãrã ajutorul Primãriei Municipiului Vaslui, Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui si prietenilor nostri de la ‘Dance Factory’, care ne-au ajutat cu coregrafiile si sunetul”, ne-a explicat Simona Pechianu, asistent social în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui. Voluntarii CPECA Vaslui au fost la dispozitia vasluienilor pânã seara, rãspunzând la întrebãri legate de droguri, simptome ale consumului de substante interzise si de metode de prevenire a contactului cu acestea.

O actiune bine primitã de vasluieni

Desi nu se asteptau sã gãseascã un grup de tineri dansând în Copou, în special într-o duminicã linistitã si cãlduroasã, vasluienii au apreciat munca voluntarilor si au participat, de pe margine, la actiune.”Foarte frumos ce au fãcut copiii astia aici. E bine sã vedem copii care se implicã în astfel de activitãti si nu stau la calculatoare si telefoane cum e moda acum. Sotia si fetita mea au dansat si ele în fata bãncii, deci pot spune cã munca lor a dat roade azi”, ne-a spus Mihai, 32 de ani. “Sotul meu nu s-a putut abtine când a auzit muzicã latino si m-a invitat la dans. E foarte bine cã se mai organizeazã si evenimente de acest fel în orasul nostru. Dã o altã energie plimbãrii de duminicã”, ne-a povestit o vasluiancã. În cele cinci ore, voluntarii au reusit sã adune zeci de curiosi care au aplaudat fiecare coregrafie pusã în scenã si s-au informat despre lupta continuã împotriva drogurilor. (Andrei Manolachi)


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.